STENI Vision -julkisivulevyt tiileen yhdistettynä muodostavat uuden palveluasuntoyhtiön harmonisen julkisivun Eindhovenlaanissa.

STENI Vision -julkisivulevyt tiileen yhdistettynä muodostavat uuden palveluasuntoyhtiön harmonisen julkisivun Eindhovenlaanissa.

Palveluasumista turvallisessa ympäristössä

Alankomaissa Eindhovenlaanissa sijaitseva Badeloch Housing Corporation on rakentanut palvelutalon täysin uuden konseptin mukaisesti. Kohteeseen valittiin STENI-julkisivulevyt.

Asuinkompleksiin kuuluu kolme rakennusta, joissa on yhteensä 45 asuntoa. Alue on suunniteltu henkilöille, jotka tarvitsevat apua voidakseen asua yksin tai yhdessä sukulaisten kanssa turvallisessa ja viihtyisässä ympäristössä. Kuten muissakin länsimaissa, myös Alankomaissa väestö ikääntyy, ja tämä asumismuoto on mielenkiintoinen tulevaisuuden malli. Ideana on vähentää lisääntynyttä laitoshoidon tarvetta ja mahdollistaa apua tarvitsevien ihmisten asuminen ”kotona” pidempään tarvitsematta muuttaa laitokseen.

FAKTAT

  • Idean takana on Brabant Wonen, ja rakennukset ovat De Twee Snoekenin arkkitehtien suunnittelemia. Nämä 45 asuntoa ovat valmiita ottamaan asukkaat vastaan vuoden 2017 aikana.
  • STENI toimitti 800 neliömetriä STENI Vision SV 10004 -julkisivulevyjä tähän palveluasuntokokonaisuuteen Alankomaissa. Julkisivulevyt ruuvattiin kiinni 13 cm leveisiin puukoolauksiin.

Upea materiaaliyhdistelmä julkisivulevyjä ja tiiliä.

Konsepti on suunniteltu ihmisille, joilla on fyysisiä, henkisiä tai sosiaalisia haasteita, sekä Alzheimerin tai Parkinsonin taudin varhaisesta vaiheesta kärsiville. Asukkaat voivat elää rauhassa ja turvassa, kun he saavat tarvittaessa yksilöllistä apua ja tukea. Asuntojen lisäksi rakennuskompleksiin kuuluu yleinen sisätila, jossa asukkaat voivat viettää aikaa yhdessä vapaaehtoisten vetämien erilaisten aktiviteettien parissa.

Tällaisen yhteisön toimivuuden edellytyksenä on, että myös fyysinen ympäristö on turvallinen ja houkutteleva – viheralueita ja miellyttäviä julkisivuja, joissa yhdistyvät alhaiset ylläpitokustannukset ja pitkä käyttöikä. Alueen kolme rakennusta liittyvätkin toisiinsa muodostaen keskelleen atriumpihan ja puutarhan, jossa asukkaat voivat nauttia raittiista ilmasta vehreässä ja luonnollisessa ympäristössä.

Rakennuksia koristavat puukuvioiset STENI Vision -julkisivulevyt tiiliin yhdistettynä. Näin julkisivussa on luonnollinen tuntu sen ollessa samanikaisesti myös tukeva, kestävä ja helppo ylläpitää.

Vakaa ja kestävä, sekä turvallinen ja miellyttävä asukkaille.