Kahdella eri värisävyllään ja geometrisellä muodollaan vaikutuksen tekevä Tanskan Holbækissa sijaitseva Samsøvej Plejesenter -hoivakoti toivottaa sinut tervetulleeksi.

Kahdella eri värisävyllään ja geometrisellä muodollaan vaikutuksen tekevä Tanskan Holbækissa sijaitseva Samsøvej Plejesenter -hoivakoti toivottaa sinut tervetulleeksi.

Pitkä käyttöikä ratkaisi valinnan

Koska sekä asukkaiden että työntekijöiden ympäristöstä haluttiin tehdä mahdollisimman miellyttävä, tämä uusi hoivakoti rakennettiin kahdeksikon muotoiseksi ja verhoiltiin mustilla STENI-julkisivulevyillä.

– Rakennuttaja esitti toivomuksen, jonka mukaan julkisivuverhouksen käyttöiän tulisi olla mahdollisimman pitkä. Siksi valinta osui STENI Colour -julkisivulevyihin. Tämä tarjosi meille samalla mahdollisuuden leikkiä tummien levyjen erilaisilla värisävyillä. Julkisivu on jaettu tiukasti moduuleihin, joten yksittäisiä levyjä ei ole julkisivun missään kohdassa leikattu tai jaettu. Kahden värisävyn käyttö luo syvyysvaikutelman ja korostaa rakennuksen ikonista ja kaarevaa muotoa, sanoo arkkitehti Kasper Kullegaard.

FAKTAT

  • Samsøvej Pleiesenter, Holbæk, Tanska
  • Arkkitehti: Kullegaard A/S
  • Urakoitsija: STB Byg
  • Rakennuttaja: Holbækin kunta ja DOMEA
  • Projektin kesto: 2014 - 2016
  • Tuote: STENI Colour
Kahden värisävyn käyttö luo syvyysvaikutelman ja korostaa rakennuksen ikonista ja kaarevaa muotoa​ Kasper Kullegaard, arkkitehti ja Kullegaard A/S:n osakas​

Kahdeksikon muodon ansiosta käytäväala jää mahdollisimman pieneksi ja työntekijöiden kävelymatkat rakennuksessa lyhenevät. Lisäksi kahdeksikon muoto luo paremmat ja turvallisemmat puitteet sekä asukkaille että työntekijöille.

Rakennuttaja toivoi sellaisen julkisivuverhouksen, jonka käyttöikä olisi mahdollisimman pitkä. Siksi valinta osui STENI Colour -julkisivulevyihin.

 

 

 

Samsøvej Pleiesenter -hoivakodin pinta-ala on 5 600 neliömetriä, ja rakennus on kahdeksikon muotoinen. Rakennuksen geometrisen muodon ansiosta käytäväala jää mahdollisimman pieneksi ja työntekijöiden kävelymatkat rakennuksessa lyhenevät. Lisäksi kahdeksikon muoto luo paremmat ja turvallisemmat puitteet sekä asukkaille että työntekijöille.

Arkkitehti on käyttänyt rakennuksen sisäpihalla vaaleita harmaan sävyjä, jotka elävöittävät hoivakodin rajattuja ja turvallisia ulkoilualueita.