Valokuvaaja Søren Ågaard

Valokuvaaja Søren Ågaard

Tanskalainen Vejlen melontaseura tunnetaan myös kelluvana melontaseurana – eikä syyttä: seuran kerhorakennus kelluu nimittäin veden päällä, ja se on verhottu erikoisvärisillä Steni-julkisivulevyillä.

Kerhorakennuksen on suunnitellut tanskalainen arkkitehtitoimisto Force4. Ajatuksena oli luoda veistosmainen rakennus, joka kuvastaisi melontaa ja ulkoilmaelämää: "Kelluvassa rakennuksessa sen ja veden suhde on aina niin lähellä, että käyttäjä kokee olevansa lajinmukaisessa ympäristössä."

Tanskalaisen Force4: n arkkitehdit tekivät yhteistyötä Stenin kanssa löytääkseen julkisivulle oikean sinisen sävyvalikoiman.

Sinisen sävyjä
Koska kerhorakennus sijaitsee veden päällä, meille oli tärkeää, että julkisivu muistuttaisi veden pintaa. Siksi valitsimme siihen sinisen eri sävyjä. Kuvasimme merta ja siitä heijastuvaa aurinkoa, käsittelimme kuvia ja loimme näin halutut efektit. Tiesimme jo aiempien kokemustemme perusteella, että Steni tarjoaa kestäviä julkisivulevyjä ja laajaa värivalikoimaa. Lopullinen julkisivuratkaisu löytyikin yhteistyössä Stenin kanssa. Meistä se toimii loistavasti – julkisivu on juuri sellainen kuin halusimmekin, kertoo Maria Jockers Force4-arkkitehtitoimistosta.

Kerhotunnelmaa
Kerhorakennus on kaksiosainen: toinen puoli on tarkoitettu käyttäjille ja toinen varusteiden säilytykseen. Niiden väliin jää vesialue, josta seuran jäsenet pääsevät suoraan melomaan Vejlen vuonoon. Vesialue luo yhteenkuuluvuuden tunnetta. Yhteisharjoitukset ja muu hauskanpito tapahtuvat kattoterassilla, jolla on tilaa ryhmäliikunnalle, grillille ja pihakeittiölle, ruokaryhmille ja auringonottopaikoille. Rakennuksen kaksi osaa sekä ylä- ja alaterassi on yhdistetty toisiinsa luiskoilla, käytävillä ja portaikoilla.

Lopullinen julkisivuratkaisu löytyikin yhteistyössä Stenin kanssa. Meistä se toimii loistavasti – julkisivu on juuri sellainen kuin halusimmekin. Maria Jockers, arkkitehti, Arkkitehtitoimisto Force4​

Ylpeyden aihe
Kerhotalo sopii tarkoituksiimme erittäin hyvin, ja olemme siitä ylpeitä. Se tarjoaa loistavat puitteet sekä yhdessäoloon että harjoitteluun. Lisäksi rakennus on saanut osakseen paljon huomiota, ja monet ovat sanoneet, että se on hieno ja kiinnostava. Stenin julkisivulevyt kestävät sadetta ja tuulta ilman, että värit haalistuvat, sanoo Vejlen melontaseuran puheenjohtaja John Broe Rasmussen.

Kerhotalo sopii tarkoituksiimme erittäin hyvin, ja olemme siitä ylpeitä. Se tarjoaa loistavat puitteet sekä yhdessäoloon että harjoitteluun.

John Broe Rasmussen, Vejlen melontaseuran puheenjohtaja