Henkilötietojen käsittely

Yksityisyytesi ja henkilötietojesi suojaaminen on STENI AS:lle tärkeää.

EU:n uuden tietosuoja-asetuksen (General Data Protection Regulation, GDPR) tarkoituksena on huolehtia yksityishenkilöiden tietosuojasta Euroopassa EU- ja ETA-maissa. EU:n tietosuoja-asetuksen määräykset on sisällytetty Norjan henkilötietolakiin. Tässä tietosuojaselosteessa kerrotaan, miten huolehdimme henkilötietojen suojaamisesta.

[Henkilötietoja ovat tiedot, joiden perusteella yksilö voidaan tunnistaa, kuten nimi, osoite, puhelinnumero, sähköpostiosoite, IP-osoite ja syntymäaika.

Henkilötietoja ovat myös käyttäytymiseen liittyvät tiedot. Esimerkiksi tekemistäsi internethauista jää digitaalinen jälki. Lisätietoja saat kohdasta evästeet]

 

STENI AS:n tietosuojaseloste   

Tässä tietosuojaselosteessa kuvaillaan, miten keräämme, käsittelemme, tallennamme ja luovutamme henkilötietojasi.

Tietosuojaseloste koskee asiakkaitamme, mahdollisia asiakkaitamme, asiakkaidemme työntekijöitä ja muita sidosryhmiä sekä yritysasiakkaiden todellisia oikeudenhaltijoita, valtuutettuja edustajia ja kumppaneita.

Tämä tietosuojaseloste sisältää seuraavat asiat:

  1. Rekisterinpitäjä
  2. Evästeet (cookies)
  3. Mitä henkilötietoja keräämme rekisteröidyistä yritysasiakkaistamme
  4. Henkilötietojen käsitteleminen ja käyttäminen
  5. Henkilötietojen luovuttaminen
  6. Henkilötietojen suojaaminen
  7. Rekisteröidyn oikeudet
  8. Henkilötietojen säilyttäminen
  9. Tietosuojaselosteen ja evästekäytännön päivittäminen
  10. Yhteyshenkilö tietosuoja-asioissa

 

Rekisterinpitäjä

Rekisterinpitäjä on STENI AS, Norjan yritystunnus 918 150 145, Lågendalsveien 2633, 3277 Steinsholt, Norja.

 

Evästeet (cookies)

Keräämme, käsittelemme ja analysoimme verkkosivustomme käyttämiseen liittyviä tietoja. Sivustoliikennetiedot liittyvät sivuston käyttäjiin ja heistä käsiteltäviin tietoihin. Evästeitä ja vastaavaa teknologiaa käytetään tuotteidemme ja palveluidemme kehittämiseen sekä sivustomme turvallisuuden ja käyttökokemuksen parantamiseen.

Voit estää evästeiden käytön selaimesi asetuksista. Tällöin kaikki sivuston toiminnot eivät välttämättä toimi täysin.

Lisätietoa evästeiden käyttämisestä löydät täältä.

 

Mitä henkilötietoja keräämme rekisteröidyistä yritysasiakkaistamme

Kerättävät ja säilytettävät henkilötietoryhmät

  • Tunnistetiedot: Henkilön ja yrityksen nimi
  • Yhteystiedot: Puhelin- ja matkapuhelinnumero, sähköpostiosoite, postiosoite ja verkkosivuston osoite
  • Asiakastiedot: Tuoteostot ja ostohistoria
  • Taloustiedot: Maksu- ja tilaushistoria sekä luottohistoria
  • Lain nojalla kerättävät tiedot: Kirjanpitoon, rahanpesuun ja vastaaviin liittyvät tiedot

Tiedot kerätään ensisijaisesti sinulta itseltäsi, kun esimerkiksi tilaat uutiskirjeemme tai tuotenäytteitä. Tietoja kerätään myös, kun teet tilauksia, asioit myyjiemme ja toimittajiemme kanssa tai käytät palveluitamme.

 

Voimme kerätä myös muita tietoja joko suoraan sinulta tai kolmannelta osapuolelta:

  • STENI AS kerää myös muita meille luovuttamiasi tietoja, kuten myymälässä ja suorissa kanavissa annettua palautetta tai tehtyjä tarjouspyyntöjä.
  • Viranomaisten ylläpitämät rekisterit, kuten väestörekisteri, kaupparekisteri ja vastaavat.
  • Luottotietoyritysten ja muiden kaupallisten tietopalvelujen ylläpitämät rekisterit.
  • Muut yritykset, joiden kanssa teemme yhteistyötä.

 

Henkilötietojen käsitteleminen ja käyttäminen

Käsittelemme henkilötietojasi muun muassa toimittaaksemme sinulle tuotteita ja palveluja sekä täyttääksemme sopimusvelvoitteemme sinua kohtaan, antaaksemme tarjouksia ja parantaaksemme käyttäjäkokemusta. Henkilötietoja käsitellään myös asiakassuhteesi hoitamiseen ja hallinnoimiseen. Henkilötietoja saatetaan käsitellä myös lainsäädännöllisten velvoitteidemme täyttämiseen.


Esimerkkejä lainsäädännöllisistä velvoitteista, joiden nojalla voimme käsitellä henkilötietoja:

  • Asiakastietojen kerääminen
  • Kirjanpitovelvoitteet
  • Maksupalveluihin liittyvät vaatimukset ja velvoitteet
  • Rangaistavien tekojen ehkäiseminen ja torjunta

 

 Oikeutettu etu tietojen käyttämiseen markkinointi- ja kehitystarkoituksissa

  • Henkilötietoja voidaan käyttää myös markkinointitarkoituksiin sekä tuotteiden ja yritystoiminnan kehittämiseen. Tarkoitus on kehittää yritystä, tuotteita, palveluja ja asiakaskokemusta sekä lähettää asiakkaille tarjouksia ja tarjota hyvä asiakaskokemus.

Suostumus

  • Voimme käsitellä henkilötietojasi määriteltyihin tarkoituksiin, jos annat siihen suostumuksesi. Kyse voi olla esimerkiksi tuote- ja projektitietojen lähettämisestä sinulle sekä tavoista, joilla saamme olla sinuun yhteydessä, kuten tekstiviestit ja sähköpostiviestit. Voit perua suostumuksesi milloin tahansa.

 

Henkilötietojen luovuttaminen

Esimerkkejä kolmansista osapuolista, joille voimme luovuttaa henkilötietojasi:

  • Viranomaiset
  • STENI AS -konserniin kuuluvat yritykset
  • Toimittajat
  • Maksupalvelujen toimittajat ja yrityskumppanit

Tietojen luovuttamisesta laaditaan tarvittavat sopimukset, joissa vastaanottaja velvoitetaan pitämään tiedot salassa.

 

Miten STENI AS huolehtii tietojesi käsittelystä kolmansien osapuolten kanssa

  • Asiakassuhteen hallinnointi edellyttää, että luovutamme henkilötietojasi, kun se on välttämätöntä. Esimerkkejä tällaisista tilanteista:
    • Sinun tunnistamisesi
    • Sopimusten ja velvoitteiden täyttäminen

Tietoja luovutetaan STENI AS:n sisäisesti, ulkopuolisille yhteistyökumppaneille ja muille yrityksille, jotka myyvät tuotteita meidän lukuumme tai yhteistyössä meidän kanssamme, sinun suostumuksellasi tai mikäli tietojen luovuttamiseen on oikeusperuste. Voidaksemme toimittaa tuotteita ja palveluita voimme myös välittää tietoja muille palvelutoiminnoille ja STENI AS:n ulkopuolisille toimijoille.

Lisäksi meillä on sopimukset valikoitujen toimittajien kanssa muun muassa henkilötietojen käsittelystä meidän puolestamme. Tällaisia toimittajia ovat IT-kehityksestä, -käytöstä ja -tuesta vastaavat toimijat.

Henkilötietojen luovuttaminen EU- ja ETA-maiden ulkopuolelle

  • Jos siirrämme henkilötietoja EU- ja ETA-maiden ulkopuolelle, noudatamme Euroopan komission määrittämiä ehtoja ja huolehdimme, että kyseisessä maassa on riittävä tietoturvan taso (tällöin käytetään Euroopan komission hyväksymiä vakiolausekkeita).

 

Henkilötietojen suojaaminen

Henkilötietojen tietoturvallisesta käsittelystä huolehtiminen on yrityksellemme tärkeä asia. Noudatamme teknisiä ja hallinnollisia käytäntöjä ja turvatoimia suojataksemme tallentamiamme ja käyttämiämme henkilötietoja.

 

Rekisteröidyn oikeudet

Sinulla on milloin tahansa oikeus:

  • pyytää pääsyä tietoihisi, ellei lainsäädännössä tai muissa määräyksissä toisin määrätä
  • pyytää saada virheelliset tai puutteelliset tiedot korjatuksi, ellei tälle ole lainsäädännöllisiä tai muita esteitä
  • pyytää henkilötietojesi poistamista, jos esimerkiksi perut suostumuksesi tai et muusta syystä enää halua, että käsittelemme henkilötietojasi.
  • pyytää saada tietosi siirretyksi. Sinulla on oikeus saada henkilötietosi yleisesti käytössä olevassa koneluettavassa muodossa. Tietoja voidaan siirtää myös toiselle rekisterinpitäjälle, kun esimerkiksi rekisterinpitäjänä on toinen yritys, jolta asiakas haluaa saada tietonsa.

 

Henkilötietojen säilyttäminen

Henkilötietojasi säilytetään niin kauan kuin niitä tarvitaan käsittelytarkoituksiin tai sopimusvelvoitteidemme täyttämiseen tai lainsäädännössä määritellyn säilytysajan verran.

Esimerkkejä säilytysajoista:

  • kirjanpitolainsäädäntö 10 vuotta
  • maksupalvelut 5 vuotta
  • STENIn 40 vuoden toimivuustakuu

 

Tietosuojaselosteen ja evästekäytännön päivittäminen

Tätä tietosuojaselostetta päivitetään aika ajoin. Emme loukkaa kulloinkin voimassa olevan henkilötietolainsäädännön mukaisia oikeuksiasi. Jos tietosuojaselosteeseen tehdään merkittäviä muutoksia, ilmoitamme niistä selkeästi, kun ilmoittamista edellytetään lainsäädännössä.

 

Yhteyshenkilö tietosuoja-asioissa

Tietosuojaa koskeviin kysymyksiin vastaa STENI AS. STENI AS on nimittänyt tietosuojavastaavan, jonka sähköpostiosoite on gdpr@steni.no

Jos vastustat tapaamme käsitellä henkilötietojasi tai haluat tehdä valituksen, käänny tietosuojaviranomaisten puoleen.