Steni kaunistaa turistien tiekohdetta

Atlantin väylä on ehkä autoilijoiden suosituin kohde Norjassa. Arkkitehtitoimisto Ghilardi + Hellsten on luonut Eldhusøyaan lepopaikan, joka on virkistysalue itsessään.

Atlantin väylä luikertelee meren hallitsemassa maisemassa saarten, luotojen ja karien välissä. Autoilijoilla on hyvä syy pitää tauko meren äärellä Molden ja Kristiansundin välissä olevassa Eldhusøyassa. He voivat kulkea kuivin jaloin 700 metrin matkan pitkin maisemaa myötäilevää, ruostumattomasta teräksestä valmistettua "polkua" ja nauttia kauniista näkymästä.

Heijastaa maisemaa
- Eldhusøya-projekti kuuluu Norjan valtion tielaitoksen kansalliseen turistitieprojektiin, jonka tarkoitus on korostaa norjalaista maisemaa esitteleviä merkittäviä kohteita, sanoo arkkitehti ja Ghilardi + Hellsten Arkitekter -arkkitehtitoimiston osakas Erik Stenman.

Juuri maisema on ollut konseptin keskeisenä ideana.
- Halusimme, että Eldhusøya-projektin suunnittelu perustuisi sijaintiin, jossa maisema, tie ja silta yhdessä loisivat lähtökohdan.

Halusimme julkisivuun ympäristöön liittyvän aiheen, jonka voi tulkita vaikkapa silliparveksi.​ Arkkitehti Erik Stenman, Ghilardi + Hellsten Arkitekter​

Voit kävellä kuivin jaloin 700 metriä pitkää, maisemaa myötäilevää "polkua", joka on valmistettu ruostumattomasta teräksestä.

Iltatunnelmaa Atlantin väylän varrella.

Vaativa ilmasto
Saaria kiertävä 700 metrin pituinen teräspolku vie 180 metriä pitkän julkisivun luo. Myös tukimuurina toimivan julkisivun takana on 150 neliömetrin kokoinen huoltoasema, jossa on pieni kahvila, informaatiopiste ja WC:itä.
- Halusimme julkisivuun ympäristöön liittyvän aiheen, jonka voi tulkita vaikkapa silliparveksi, Stenman kertoo. Materiaalin valinnassa edellytyksenä oli, että sen pitäisi kestää säätä ja tuulta.
- Meri voi olla muuttuessaan raivoisa, hän sanoo.

Silliparviko?

Jokainen levy on erilainen
Stenin julkisivulevyjen ominaisuuksia tarvitaan ilmastohaasteisiin vastaamiseen.
- Levyt selvisivät hienosti kolmivuotistarkastuksesta, Stenman sanoo.
Samalla Stenillä oli ratkaisu, joka antoi julkisivulle arkkitehtien haluaman esteettisen muotoilun. Steni voi tarjota mallin yksilöllisen jyrsinnän.
- Jokainen levy on erilainen, joten se oli vähän kuin palapelin kokoamista, Stenman sanoo.

Hänestä ominaisuudet tekevät julkisivulevyjen käyttämisestä kiehtovaa.
- Mahdollisuus kaikkien levyjen jyrsimiseen erilaisiksi vaikuttaa ilmaisuun, hän sanoo ja kertoo, että Ghilardi + Hellsten Arkitekter valitsi Steni Colour -levyt.

Kiehtova kuvio näkyy myös sisälle.