Sekä arkkitehtoninen ilme että elämänlaatu kohenivat

Tanskan Rødovressa sijaitsevan Brunevangin asuinkompleksin ilme koheni huomattavasti sen jälkeen kun julkisivut kunnostettiin, melunvaimennusta parannettiin monin eri tavoin ja parvekkeet verhoiltiin Steni Colour -julkisivulevyillä.

Useita vuosia kestäneiden peruskorjaustöiden jälkeen Brunevangista on kehkeytynyt erittäin miellyttävä asuinpaikka. Valkoiseksi rapatut ja punaiset tiilijulkisivut, punaiset tiilikatot ja ulkonevat, valkoisilla Steni Colour -julkisivulevyillä verhoillut parvekkeet tekevät Brunevangista arkkitehtuuriltaan tyypillisen tanskalaisen rakennuskompleksin, joka tarjoaa laadukasta asumista.

Klassinen puistokaupunginosa
Brunevang on vuonna 1954 valmistunut klassinen puistokaupunginosa. Ajan hammas ja rakennusten sijainti Moottorikehätie 3:n liikennevirran läheisyydessä heikensivät vähitellen asuinalueen vetovoimaa. Omistaja eli Postivirkailijoiden asunto-osuuskunta (Postfunktionærernes Andelsboligforening) halusi kuitenkin tehdä asialle jotakin.

Konsulttiyritys Holmsgaard ja arkkitehdit Mangor & Nagel saivat tehtäväkseen toteuttaa Brunevangin peruskorjauksen. Keskeisinä tavoitteina olivat rakennuksen arkkitehtonisen ilmeen kohentaminen ja samalla ulkoalueiden muuttaminen entistä käyttäjä- ja asukasystävällisemmiksi vähentämällä moottoritieltä kantautuvaa melua.

Käytimme Steni Colour -julkisivulevyjä, koska niiden materiaali on todella kestävää ja koska ne säilyttävät myös värinsä.

Valkoiset julkisivulevyt korostavat punaisia tiilijulkisivuja.

”Olemme käyttäneet Steni Colour -julkisivulevyjä, koska niiden materiaali on todella kestävää ja koska ne säilyttävät tämän lisäksi myös värinsä. Levyt pysyvät ikuisesti valkoisina. Stenin valkoisen julkisivulevyn tarkoituksena on täydentää Brunevangin punaista tiilijulkisivua. Ne yhdessä luovat klassisen tanskalaisen arkkitehtonisen ilmeen”.​

FAKTAT

Rakennuttaja: PAB – Postfunktionærernes Andelsboligforening (Postivirkailijoiden asunto-osuuskunta) Valvoja: FA09 Pääkonsultti: Holmsgaard Arkkitehti: Mangor & Nagel Hankeaika: vuodet 2006–2017 Tuotteet: Steni Colour -julkisivulevyt ja Steni-kulmaelementit

Kysyntä kasvanut

Parvekkeille asennettavien Steni Colour -julkisivulevyjen kysyntä on kasvanut rakennusten laajojen kunnostusprojektien myötä. Parvekkeet vaikuttavat nimittäin ratkaisevasti julkisivun arkkitehtoniseen ilmeeseen, ja Steni Colour sopii erinomaisesti parvekkeiden uudistamiseen, toteaa Steni Danmarkin johtaja Claus Bøgeskov.

Melusuoja

– Olemme laajentaneet moottoritien puolella olevia asuinrakennuksia rakentamalla niihin pari lisäkerrosta, minkä lisäksi aiemmin avokäytävien erottamat rakennukset on nyt liitetty kiinni toisiinsa. Näin on syntynyt talorivistö, joka suojaa yhteistä pihaa ja alueen keskellä sijaitsevia kaksikerroksisia rakennuksia melulta, selittää Karsten Nagel, Mangor & Nagelin arkkitehti ja osakas. Lisäksi asuinrakennuksiin on asennettu niin kutsuttuja venäläisikkunoita, jotka vaimentavat moottoritieltä kantautuvaa melua ja antavat samalla tuuletusmahdollisuuden. Karsten Nagel kertoo arkkitehtitoimiston käyttäneen Steni-julkisivulevyjä vuosien ajan ja olevan hyvin tyytyväinen niiden pitkään käyttöikään ja värien hyvään säilyvyyteen.

Kohteeseen valittiin Steni Colour -julkisivulevyt niiden pitkän käyttöiän ja hyvän värinsäilytyskyvyn ansiosta.