Julkisivun fokuksessa ympäristö ja kestävyys

Ympäristö
Stenillä me pyrimme minimoimaan tuotteidemme ja prosessiemme negatiiviset vaikutukset ympäristöön - paikallisesti ja maailmanlaajuisesti. Panostamme erityisesti hiilijalanjäljen jatkuvaan parantamiseen, ja siinä tuotteemme ovat ja pysyvät johtavalla tasolla. Vähäiset ympäristövaikutukset - tietenkin!

FAKTAT

  • Pienet globaalit ympäristövaikutukset
  • Ei ympäristölle haitallisia aineita
  • Pitkä käyttöikä
  • Parhaat ympäristöluokitukset
  • Jätteenkäsittelyjärjestelmä
  • Ympäristön huomioiva pakkaus työmaalle

Pienet globaalit ympäristövaikutukset
Stenin tuotteilla on pieni hiilidioksidikuormitus ympäristölle: 14–17 kg CO2/m2. STENI-julkisivulevyille on laadittu elinkaarianalyysi ja ympäristöseloste (Environmental Product declaration, EPD) standardien ISO 14025 ja ISO 21930 mukaisesti. Laskelma ja kolmannen osapuolen vahvistus on LCA.no:n EPD-generaattori.  EPD-asiakirjat ovat EPD-Norgen.

Ei ympäristölle haitallisia aineita
EU: STENI AS:n tuotteet eivät sisällä REACH-luettelon kemiallisia aineita.

Pohjoismaat: Stenin tuotteet eivät sisällä REACH-luettelon, Norsk Prioriteringsliste -luettelon, Sunda Hus -luettelon tai Joutsenmerkin liitteen 6 mainitsemia kemiallisia aineita.

Pitkä käyttöikä
Pitkä käyttöikä ja vähäinen resurssien käyttö ylläpitoon säästävät ympäristöä. "Life Cost Calculation" (LCC) (NS 3454:2013) kertoo tuotteen resurssien käytöstä pitkällä aikavälillä. Steni-tuotteilla on pieni LCC.

Materiaalien käyttöikä tulee yhä tärkeämmäksi.​ Harald N. Røstvik, arkkitehtuurin professori​

Steni Colour Reuse – Uudelleenkäyttöön suunniteltu julkisivujärjestelmä

Rakennusmateriaalien uudelleenkäyttö on tämän päivän ja tulevaisuuden vastaus useisiin globaaleihin ympäristöhaasteisiin. Steni Colour Reuse on useaan kertaan käytettäväksi suunniteltu julkisivujärjestelmä.

Julkisivulevyjemme odotettu käyttöikä on yli 100 vuotta, mikä tekee niistä hyvän valinnan ympäristön ja kestävyyden kannalta. Nyt olemme ottaneet askeleen vielä pidemmälle lanseeraamalla sarjan Steni Colour Reuse -standardoituja julkisivulevyjä, jotka tekevät levyjen uudelleenkäytöstä järjestelmän. Ne ovat julkisivulevyjä, jotka voidaan päivittää ja käyttää uudelleen toisessa rakennuksessa. Tätä on kestävyys käytännössä.

Lue lisää Steni Color Reuse -levystä täältä

Kestävät ja vankat julkisivut luonnosta

Steni Nature -julkisivulevyt ovat kestäviä levyjä, joiden pintamateriaalit ovat peräisin luonnosta. Nämä levyt ovat olleet Stenin valikoimassa vuoden 1965 alusta lähtien ja ovat, kuten kaikki Stenin julkisivulevyt, erittäin kestäviä. Ne on tehty kestämään luonnon ja sään aiheuttamaa ankaraa kulutusta.

Kierrätetty lasi

Suurin osa Steni Nature -levyjen pinnoista on valmistettu luonnonkivestä, mutta nyt Steni on ottanut askeleen vielä pidemmälle ja tuonut markkinoille kierrätyslasiset julkisivulevyt. Se ei ole vain ympäristöystävällistä uudelleenkäyttöä, vaan lasi antaa kauniin, kimaltelevan pinnan heijastaessaan valoa.

 

Steni Nature -valikoimasta löydät julkisivulevyt, joiden pinta on kierrätettyä lasia.

Steni noudattaa YK:n kestävän kehityksen tavoitteita

Steni priorisoi nämä YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden osa-alueet.

Me Stenillä haluamme antaa positiivisen panoksen minimoimalla negatiiviset ympäristövaikutukset. Noudatamme YK:n kestävän kehityksen tavoitteita ja asetamme niistä erityisesti kahdeksan etusijalle.

3 - Hyvä terveys ja elämänlaatu

5 - Sukupuolten tasa-arvo

7 - Puhdasta energiaa kaikille

8 - Ihmisarvoinen työ ja talouskasvu

9 - Teollisuus, innovaatio ja infrastruktuuri

12 - Vastuullinen kulutus ja tuotanto

13 – Ilmastonmuutoksen pysäyttäminen

16 - Rauha, oikeudenmukaisuus, korruption torjunta ja hyvin toimivat instituutiot

Lue lisää näistä ja muista kestävän kehityksen tavoitteista YK:n omilta sivuilta.

Ympäristöluokitukset

  • EPD-asiakirjat (EPD-Norge, Institut Bauen und Umwelt e.V.) (EU)
  • ECO Product (Norja)
  • Sunda Hus (Ruotsi)
  • ECO Platform (EU)

Jätteenkäsittely
Steni lajittelee kaiken jätteen sisäisesti Veolian kanssa vihreän vastuun järjestelmän mukaisesti. Norjalainen Grønt Ansvar on kattava järjestelmä jätteen dokumentoituun ja järjestelmälliseen käsittelyyn.

STENI-julkisivulevyjen pakkauksissa käytetään puuta, paperia ja kierrätettävää muovia. Pakkaukset sopivat työmaan kolmijakeiseen kierrätyspisteeseen. Leikkuujätteet ja hukkapalat voidaan hävittää normaalin sekajätteen mukana.