Kunnossapitokustannusten merkittävä aleneminen

Herfølgessä Tanskassa sijaitseva Nonnebankenin asunto-osakeyhtiö asensi 3 200 neliömetrin laajuisen perinteisen puuverhouksen tilalle Stenin julkisivulevyt. Tämän ansiosta kunnossapitokustannukset ovat alentuneet huomattavasti, graffitien määrä on vähentynyt ja vuokrataso pysynyt vakaana.

– Julkisivuverhouksen jatkuva kunnossapito oli meille suuri menoerä, ja kunnostuksen tuoman säästön ansiosta olemme voineet pitää vuokratason muuttumattomana kolmen viime vuoden ajan.

 Samalla olemme säästäneet paljon työtunteja, koska meidän ei tarvitse enää käyttää paljon aikaa esimerkiksi graffitien poistamiseen. Nyt voimme nimittäin poistaa ne levyistä välittömästi. Itse asiassa tämä on johtanut siihen, ettei kukaan enää viitsi spreijata graffiteja seiniimme, kertoo Nonnebankenin kiinteistöpäällikkö Torben Nielsen.

Asuintaloja, varastoja ja portaikkoja
Nonnebanken muodostuu 25 asuintalosta sekä 37 erillisestä varastosta ja 28 portaikosta. Aiemmin verhous jouduttiin maalaamaan joka kolmas vuosi, mutta koska puu oli kyllästämätöntä, verhous alkoi vähitellen lahota. Siksi taloyhtiö päätti tutkia vaihtoehtoisten materiaalien käyttämistä.

– Testasimme erilaisia levyratkaisuja, ja moni suositteli Stenin Colour-julkisivulevyjä. Ne vaikuttivat tukevilta ja erilaisilta kuin muut testaamamme julkisivulevyt. Tämän lisäksi niiden puhdistaminen oli helppoa, sanoo Torben Nielsen.

 

 

Nyt lähes viisi vuotta asentamisen jälkeen julkisivu on edelleen yhtä kaunis, joten Stenin julkisivulevyt ovat olleet meidän tapauksessamme kannattava investointi. Puuverhouksen korvaaminen Stenin julkisivulevyillä on tuonut vuotuiseen kunnossapitoomme yli 200 000 Tanskan kruunun säästön.​ Torben Nielsen​

Valmiiksi leikatut levyt
Siksi he päättivät korvata Nonnebankenin puuverhouksen Steni Colour -julkisivulevyillä. Asentaminen sujui nopeasti, koska levyt oli leikattu valmiiksi tehtaalla. Siksi julkisivulevyjen sovittaminen rakennustyömaalla vei asentajilta vain hyvin vähän aikaa.

 

Huomattava säästö
Verhouksen vaihtamisen ansiosta kunnossapitopitomenoista kertyi vuositasolla yli 200 000 Tanskan kruunun säästö. Nonnebankenin julkisivulevyihin tekemä investointi on maksanut itsensä takaisin jo aikoja sitten ja on siis myös myötävaikuttanut siihen, etteivät asukkaiden vuokrat ole nousseet kolmen viime vuoden aikana.

– Nyt lähes viisi vuotta asentamisen jälkeen julkisivu on edelleen yhtä kaunis, joten STENIn julkisivulevyt ovat olleet meidän tapauksessamme kannattava investointi. STENIn julkisivulevyt ovat kestävyytensä ja huoltovapautensa ansiosta suurenmoisia tuotteita, minkä kerron kernaasti myös kollegoilleni, sanoo Torben Nielsen.