FAQ Sokkelilevy by Steni

 FAQ Sokkelilevy by Steni
Kysyttävää Steni Sokkelilevystä? Täältä löydät vastaukset muutamiin yleisimpiin kysymyksiin.

Mitä kokoja ja värejä on saatavilla?

Steni Sokkelilevystä 4mm on saatavilla seuraavat koot: 1195 x 2395 mm (täyskoko), 595 x 2395 mm (puolikas) ja 595 x 1195 (uutuuskoko). Värejä on 3; harmaa, valkoinen ja musta.

Kuinka levyt asennetaan?

Steni-levyt asennetaan koolaukseen tuulettuvana julkisivuna. Asennusohjeet voit ladata tästä.

Katso myös asennusfilmi täältä.

Mitä asennustyökaluja tarvitaan?

Tarvitset painekyllästettyä koolauspuuta, kiinnikkeitä koolauksen kiinnittämiseksi perusmuuriin, timanttipinnoitettuja laikkoja, laatta- tai betoniporan säädettävällä momentilla, poranterän halkaisija 5,5 mm, linjalaudan, mittanauhan ja vatupassin. Lisäksi suojavarusteet, kuten suojalasit, hengityssuojaimen ja käsineet. Kts. käyttöturvallisuustiedote.

Miten levyt leikataan?

Levyt leikataan käsisirkkelillä tai kulmahiomakoneella, jossa on timanttilaikka. Steni Sokkelilevyt leikataan taustapuolelta.

Mitä on tehtävä ennen asennusta?

Levyt asennetaan vähintään 21 mm paksuiseen painekyllästettyyn lautaan, tai alumiinirankaan. Koolausväli on maksimissaan 400 mm. Puukoolauksen päälle asennetaan EPDM-tiivistenauha niittaamalla. EPDM-nauhan tulee peittää koko koolauslauta.

Voiko levyjä käyttää seiniin, joissa on paloluokkavaatimus?

Steni-levyillä ei voi korvata kipsilevyjä tai muita palamattomia materiaaleja, jotka sisältyvät luokiteltuun paloseinään. Steni-levyt ovat ainoastaan pintalevyjä. Levyjen osallistuminen paloon on hyvin rajoitettua, savuntuotto on erittäin vähäistä ja palavia pisaroita tai kappaleita ei esiinny. Steni-levyjä voidaan käyttää julkisivu/pinnoituslevyinä seiniin, jotka täyttävät palovaatimukset.

Voiko levyt liimata?

Levyt voi kiinnittää myös liimaten. Vallitsevat ilmasto-olosuhteet voivat vaikuttaa lopputulokseen. On erittäin tärkeää, että noudatetaan liiman valmistajan asennusohjeita. Steni ei anna takuuta liimakiinnitykselle.

Voiko levyt kiinnittää suoraan vanhaan perusmuuriin?

Steni-levyt tulee asentaa tuulettuvana vähintään 21 mm paksuiseen koolaukseen.

Mistä löytyvät tuotteen tekniset tiedot?

Millainen takuu levyillä on?

Steni Sokkelilevyjen tehdastakuu on 25 vuotta.

Miten puhdistan levyt?

Yleensä pesu pelkällä vedellä riittää. Tarkemmat ohjeet löytyvät täältä.

Miltä levyt näyttävät 10 vuoden kuluttua?

Todennäköisesti levyt näyttävät ohjeiden mukaisen pesun jälkeen samalta kuin ostopäivänä. Steni sokkelilevyillä on 25 vuoden tehdastakuu.

Voiko levyt maalata?

Kaikki Steni-levyt voidaan maalata. Maalatut pinnat vaativat huoltoa ja on tärkeää valita maali tuotteen mukaan. Betonipinnalle soveltuvat maalit käyvät myös kivipintaiselle levylle.

Mikä on ruuvikulutus per m2?

Ruuvikulutus on n. 16 kpl/m2. Ruuvien etäisyys levyn reunasta tulee olla minimissään 15 mm.