Arctic Salmon Centre – Maamerkki valtameren rannalla

Ainutlaatuinen rakennus, joka huomataan

– On ollut todella jännittävää työskennellä näin poikkeuksellisen rakennuksen parissa näin poikkeuksellisessa rakennuspaikassa. Tämä on ainutlaatuinen rakennus, joka on herättänyt paljon huomiota kollegojeni keskuudessa, Norconsult AS:n arkkitehti Peter W. Söderman kertoo.

– Valitsimme Steni Vision -julkisivulevyt niiden painomahdollisuuksien vuoksi. Näin meidän onnistui luoda erikoinen ja hienovarainen kuvio suurelle pinnalle. Rakennuttaja toivoi näyttävää rakennusta, joka kertoisi jo ulkoasullaan, mitä rakennuksessa tapahtuu – kyseessähän on kalastusteollisuuden näyttelykeskus.

Julkisivulevyt ankariin olosuhteisiin

Julkisivulevyjen kuviointi tuo mieleen lohennahan, minkä lisäksi eri sävyt saavat rakennuksen näyttämään matalammalta ja sulautumaan paremmin maisemaan.

Södermanin mukaan myös 60 vuoden takuulla oli suuri merkitys valinnan kannalta.

– Rakennuspaikan olosuhteet eivät ole helpoimmasta päästä. Meriveden pärskeet, tuuli ja lumi vaikeuttavat olosuhteita, ja lisäksi rakennus ei ole aivan helposti saavutettavissa. Siksi olikin tärkeää valita kestävät julkisivulevyt, jotka eivät vaadi jatkuvaa huoltoa.

 

Julkisivulevyjen kuviointi tuo mieleen lohennahan.