Esiporaus ja muotoon sovittaminen nopeuttavat asennusta

Uskoakseni tämä on nopein tapa asentaa julkisivu. Levythän on porattu etukäteen, joten seinä on valmis, kun levyt on ruuvattu kiinni, Olsen toteaa. Tässä projektissa on käytetty sekä STENI Nature, STENI Colour että STENI Vision -julkisivulevyjä. Kuvioidut levyt on numeroitu, ja ne ovat kuormalavalla juuri oikeassa järjestyksessä. Tätä järjestelmää voin tosiaankin suositella, lisää Olsen, joka on juuri kiinnittämässä seinään luistelijaa esittävää kuvaa.​

Stenin ainutlaatuinen tuotantoteknologia nopeuttaa asennusta ja tarjoaa asiakkaille entistä edullisempia ratkaisuja.

– Tuotantolinjamme katkaisu- ja porauslaitteet työstävät levyjä koko tuotantovaiheen ajan, kertoo Tom Kristian Hvaal, STENIn teknisen tuen osaston (TSD) johtaja.

Suunnittelu

Rakennustontit ovat usein ahtaita. Siellä pitää olla tilaa trukeille ja kuorma-autoille sekä erilaisille asennusta odottaville rakennustuotteille. Tällöin kuormalavojen lukumäärä ja järjestys vaikuttavat suuresti työmaan logistiikkaan, Hvaal sanoo. Hyvän suunnittelun ansiosta STENI pystyy pakkaamaan julkisivulevyt ja merkitsemään kuormalavat asennusjärjestyksen mukaisesti. Levyt voidaan myös lajitella oikeaan asennusjärjestykseen, mikä helpottaa asentajien työtä.

– Pystymme toimittamaan työmaalle täydellisesti optimoidut tuotteet. Moni ymmärtää kustannusten kokonaiskuvan vasta jälkilaskennan yhteydessä. Asennusaika ja telinevuokrauksen kustannukset ovat tekijöitä, jotka voimme selvittää asiakkaalle jo etukäteen, hän toteaa. 

Kustannuksia säästävä esiporaus

STENIn ainutlaatuinen tuotantolinja mahdollistaa useiden työvaiheiden samanaikaisen toteutuksen. Siksi katkaisu ja esiporaus eivät edellytä levyjen siirtämistä koneelta toiselle. Toiminnot tapahtuvat yhdellä ja samalla linjalla. Esiporauksen ansiosta asentaja voi ruuvata levyt suoraan seinään joutumatta poraamaan reikiä ja käyttämään ruuveja, jotka voivat porautua levyjen läpi. Muotoon sovittamisen ansiosta levyjä ei tarvitse katkaista työmaalla, eikä resursseja kulu leikkausjätteiden ja muiden jäännösmateriaalien hävittämiseen.

 – Näin säästyy aikaa todella paljon, Hvaal sanoo.

Tässä projektissa on käytetty sekä STENI Nature-, STENI Colour- että STENI Vision -julkisivulevyjä.