Neulekuvioita mökillä

Kuviolevyt on upotettu julkisivun syvennykseen, ja niitä kehystävät tummaksi sävytetyt laudat. Tumma laidoitus rauhoittaa kokonaisuutta. Mökin päätyihin tehtiin sisään vedetyt työtasot nikkarointia ja ruoanlaittoa varten. Ulkokeittiössä on neulekuvioisia levyjä takaseinässä, ja tason levy on räikeän vihreää korkeakiiltoista STENI Colour -levyä. Samaa vihreää levyä käytettiin ruokapöydässä, joka voi seistä ulkona vuoden ympäri ja kestää huuhtelua puutarhaletkulla.

Materiaali muodostaa kontrastin ympäristöönsä, mutta sulautuu silti joukkoon. Vihreä kuvio sai upean vastaparin ympärillä olevasta metsästä. Jonkin ajan päästä nykyinen mökki saa väistyä uuden rakennuksen tieltä, jolloin se muodostaa sisäpihan laajennuksen kanssa. Silloin ulkoverhous on tummaksi sävytettyä puuta ja pihaan antava julkisivu värikkäitä STENI-levyjä.

Perheen reaktio oli ihastunut: mökkielämämme muistuttaa julkisivulevyjä – se on vähän kuin kotikutoista.

Viitteitä 70-luvulle

– Neulekuviota ja solmuvärjättyä lankaa muistuttava pinta vie ajatukset nopeasti takaisin 70-luvulle, jolloin itse neulotut ja värjätyt puserot ja liivit olivat tavallisia käyttövaatteita.