Vapaa-ajan kerho Hjørnet, Roskilde

Roskilden kunnassa Tanskassa sijaitseva vapaa-ajan kerho Hjørnet rakennettiin 9 vuotta sitten. Julkisivu ei kestänyt vapaa-ajan kerhon jäsenten pallopelejä, minkä vuoksi rikkoutuneita levyjä oli vaihdettava jatkuvasti. Kustannukset olivat melkoiset, ja nyt kunta toivoo, ettei lujatekoisempia julkisivulevyjä tarvitse uusia.

Olen erittäin tyytyväinen työhön Hjørnetissä. Alkuperäisen julkisivun niukka ilme on säilytetty, julkisivulevyt vain on vaihdettu STENI Colour -levyihin. Odotan innokkaasti näkeväni, miten julkisivu kestää tulevat vuodet. Olemme tehneet vastaavia töitä toisessa kunnan rakennuksessa. Siinä käytettiin eri levyjä. Muutaman vuoden kuluttua näemme, onko niissä eroja, kertoo Sabina Holstein.

Vapaa-ajan kerho Hjørnet on arkkitehdin suunnittelema rakennus, joka vaurioituneiden julkisivulevyjensä vuoksi näytti kuluneelta ja nuhjaantuneelta jo muutaman vuoden käytön jälkeen. Siksi Roskilden kunta käynnisti kaksi vuotta sitten tiiviin keskustelun STENIn kanssa löytääkseen ratkaisun, joka säilyttäisi rakennuksen luonteenomaisen ilmeen. Sabina Holstein, arkkitehti ja Roskilden kunnan neuvonantaja, kertoo, että uudisrakennusilme haluttiin säilyttää, jotta rakennuksen arvo ei putoaisi. Ongelmallista oli, että alkuperäiset kuitusementtilevyt eivät kestäneet pallopelejä.

Julkisivu ja pallopelit