35 vuotta vanhat julkisivulevyt elävöittävät 50-luvun rakennusta

Tämä on uraauurtava kierrätysprojekti, jossa suuri osa remontin materiaaleista on peräisin muiden hankkeiden hutitilauksista, muiden rakennusten korjaushankkeista tai rakennuksen muista osista, remontista vastannut Mad Arkitekter -suunnittelutoimiston arkkitehti Noora Khezri kertoo.
Kyseessä oleva 1950-luvun rakennus sijaitsee Oslossa osoitteessa Kristian Augusts gate 13, ja se oli aikaisemmin purku-uhan alla. Rakennukselle myönnettiin vastikään Norjan muotoilu- ja arkkitehtuurisäätiön (DOGA) kunniamerkki innovatiivisesta panostuksesta materiaalien uusiokäyttöön ja kiertotalouteen.

Steni-julkisivulevyillä on 60 vuoden kestävyystakuu, ja vuosien mittaan on yhä selvempää, että tällä kestävyydellä on ympäristön kannalta suuri merkitys.

Kristian Augusts gate 13:n korjaushanke on oikeastaan äärimmäinen esimerkki siitä, miten tärkeitä tekijöitä kulutuksenkestävyys ja pitkäikäisyys ovat ympäristön kannalta. Tämän rakennuksen julkisivu on aivan yhtä upea ja kestävä kuin mikä tahansa upouusi julkisivu, Kristiansen summaa.

Vanhat Steni-julkisivulevyt kiertoon