20 vuotta ja edelleen yhtä hieno!

Vadmyran asumisoikeusasunnot Bergenissä remontoitiin 20 vuotta sitten. Rakennukseen valittiin Steni Colour -julkisivulevyt, ja asunnot ovat ulkoa yhtä hyvässä kunnossa vielä tänäkin päivänä.

Asumisoikeusasuntoyhtiön hallituksen silloinen johtaja Lisbeth Marhaug sanoi: "Asunnot olivat kasvojenkohotuksen tarpeessa, sillä niiden rakentamisesta oli jo yli 25 vuotta. Niissä näkyivät 70-luvun halvan asuntorakentamisen jäljet, ja ne eivät vastanneet nykypäivän moderneja asuntoja koskevia vaatimuksia."

 

Meille oli tärkeää valita materiaali, joka pysyi huoltovapaana useiden vuosien ajan.​ Lisbeth Marhaug, aikaisempi johtaja, Vadmyran asumisoikeusasunnot​

".. valitsimme Steni Colour -julkisivulevyt, sillä niiden sileä pinta kerää mahdollisimman vähän likaa. Laaja värivalikoima oli myös meille tärkeä tekijä."

Vadmyran asumisoikeusasuntoihin valitun Steni Colour -julkisivulevyn käyttöikä on pitkä, levyt on helppo pitää puhtaana ja ne näyttävät yhtä hyviltä useiden vuosien jälkeenkin.

Tyytyväinen asiakas

Nyt rakennuksen kasvojenkohotuksesta on kulunut 20 vuotta, ja tämä Bergenin suurimpiin kuuluva asumisoikeusasuntoyhtiö, jossa on 551 asuntoa neljässä korkeassa kerrostalossa ja kuudessa matalassa rakennuksessa, on yhtä hyvässä kunnossa kuin juuri korjauksen jälkeen.

– Olemme erittäin tyytyväisiä julkisivulevyihin. Väri on pysynyt erittäin hyvänä 20 vuoden ajan, ja julkisivun puhtaanapito on helppoa. Visuaalisesti levyt ovat ehdottomasti vastanneet odotuksia, kertoo Vadmyran asumisoikeusasuntoyhtiön nykyinen toiminnanjohtaja Stian Haugland.

Kun asumisoikeusasuntoyhtiö remontoitiin 20 vuotta sitten, ulkoalueet kunnostettiin samalla kun rakennuksen julkisivut saivat kasvojenkohotuksen. Sekä rakennukset että ulkoalueet ovat yhtä kauniita vielä tänäänkin.

Todistettua kestävyyttä

Värivalinnat eivät ehkä ole tämän ajan mukaiset, mutta 20 vuotta sitten asennetut julkisivulevyt ovat edelleen hyvässä kunnossa.

Stenin Hordalandin aluepäällikkö Kenneth Haugen kertoo, että hän vie mielellään mahdollisia asiakkaita Vadmyran asumisoikeusasuntoyhtiöön katsomaan, miten kestäviä Stenin julkisivulevyt ovat.

Julkisivulevyjen värivalinnat eivät ehkä ole ihan nykyaikaiset, mutta levyt ovat säilyneet erittäin hyvin.​ Kenneth Haugen, STENIn aluepäällikkö​

– 20 vuotta sitten tämä oli kunnostuksen pioneerihanke, sillä se kattoi kaikki ulkoalueet ja rakennusten julkisivun remontoinnin. Olemme erittäin ylpeitä siitä, että saimme olla mukana tässä hankkeessa, hän toteaa.