Viihtyisät tapaamispaikat luovat mahdollisuuksia vuorovaikutukselle ja tutustumiselle.

Viihtyisät tapaamispaikat luovat mahdollisuuksia vuorovaikutukselle ja tutustumiselle.

Ränsistyneestä viihtyisäksi

Oslon Skullerudissa Boligbygg remontoi kokonaisen asuntokokonaisuuden viihtyisiksi asunnoiksi, joissa on myös valoisat ja vehreät ulkoalueet.

– Skullerudissa osoitteessa Johan Scharffenbergsvei 105 sijaitsevat 110 asuntoa olivat pahoin rapistuneita ja kärsineet ilkivallasta, ja ulkoalueet olivat kaikkea muuta kuin viihtyisät, kertoo hankkeessa mukana ollut Boligbyggin arkkitehti Håkon Garnes.

Kunnostus

Perusteellisen kuntokartoituksen jälkeen vaihtoehtoina olivat rakennusten purkaminen tai täydellinen peruskorjaus. Rakennukset päädyttiin kunnostamaan, ja hanke jaettiin kylpytiloja, julkisivua ja ulkoalueita koskeviin vaiheisiin. Boligbyggin projektipäälliköksi valittiin Jan Erik Blomberg, ja hän vastasi Oslon Skullerudin kunnan asuntojen korjaustöistä.

Steni valittiin hankkeen julkisivua koskevaan osuuteen. Arkkitehtitoimisto Tegn 3:n, Boligbyggin ja Stenin kehitysosaston edustajat tekivät tiivistä yhteistyötä julkisivuihin sopivan tuotteen valinnassa.

 

Julkisivu joutuu kovaan rasitukseen, joten halusimme levypinnoitteen.​ Jan Erik Blomberg, Boligbygg​

Johan Scharffenbergsvei 105:n uudistamiseen toimitettiin 2200 m2 Steni Colour -julkisivulevyä.

Ympäristö huomioon

–  Houkuttelevan julkisivun luomisessa keskityimme valaistukseen, virkistysalueisiin, sisääntuloihin ja väreihin. Purimme kuluneet kuistit ja laajensimme sisääntuloja. Asfalttialueet vaihtuivat pallokenttään ja alueisiin, joilla asukkaat voivat viettää aikaa yhdessä.

Kaupunginosa avusti taloudellisesti uuden pallokentän rakentamisessa asumisoikeusasuntoyhtiön aktiivisille harrastajille.

Viihtyisyyttä

Tilaa kaikille! Estetiikka ja ympäristö olivat etusijalla uudistuksessa.

Skullerudin Bolignessa asuu paljon haastavassa elämäntilanteessa olevia asukkaita. Pakolaisperheiden tulee tuntea olonsa tervetulleiksi ja päihderiippuvaisilla tulee olla turvallinen paikka, jossa he voivat olla sellaisia kuin ovat. Tutkimukset ovat osoittaneet, että ympäristö vaikuttaa käyttäytymiseen ja viihtyvyyteen.

On erittäin mukava nähdä, että tuotteidemme avulla voidaan luoda hyviä ja viihtyisiä asuinympäristöjä.​ Thomas Magnussen, STENI​

– Arvostan todella paljon sitä, että saan työskennellä tällaisten hankkeiden parissa, kertoo Thomas Magnussen, joka vastaa Stenin osuudesta Johan Scharffenbergsvei 105:n kunnostushankkeessa.

- Uskomme, että asukkaat arvostavat asuinaluettaan enemmän ja että asumisstandardia ylläpidetään.

FAKTAT

  • Johan Scharffenbergsvei 105:
  • 2200 m2 Steni Colour
  • SN 8003 ja SN 8006 himmeä, puolihimmeä ja korkeakiiltoinen.
  • SN 9200 puolihimmeä.
  • 20 m2 Steni Vision motiv:
  • Katuosoite ja talonnumero

Alue on ollut alttiina erityisen kovalle kulutukselle, joten pinnoitteen valinta oli siksi oleellisen tärkeää kunnossapidon helppouden kannalta.

Steni Vision -julkisivulevyä käytetään tietolevynä, jossa näkyvät kadunnimi ja talonnumero.