Suunnittelun juhlaa

Kun julkisivu on päätetty toteuttaa käyttäen julkisivulevyjä, suunnittelijalle avautuu todellinen mahdollisuuksien maailma.

Vaihtoehdot eivät rajoitu pelkästään julkisivulevyjen väriin, struktuuriin tai kiiltoasteeseen, vaan myös erikoisleikkauksilla ja erilaisilla ladontatavoilla voidaan saada julkisivuun eloa ja ekspressiivisyyttä. Tässä uutiskirjeessä esittelemme neljä rakennuskohdetta, joissa Stenin julkisivulevyjä on leikattu, kiillotettu tai ladottu hieman eri tavalla.

Akzo Nobel -auditorio

Monikansallisen kemian- ja lääketeollisuuden aloilla toimivan Akzo Nobelin auditoriorakennus yrityksen kotikaupungissa Hollannin Arnheimissa on säväyttävä kokonaisuus. Uudistetun rakennuksen julkisivu on toteutettu latomalla paanumaisesti neliön muotoon leikattua Steni Colour -levyä kolmessa eri sävyssä. Paanumainen ladonta tuo vaaleaan, huipputeknologiaa sisältävään auditorioon ripauksen pehmeyttä ja yllätyksellisyyttä.  

Keskuspuiston päiväkoti, Nurmo

Nurmolaisen Keskuspuiston päiväkodin julkisivun punaiset Steni Colour -levyt on kiinnitetty limittäin. Ympäröivän maaseudun puutalot ja ladot kaikuvat päiväkodin punavalkoisessa julkisivussa. Limittäin ladotut pitkänmalliset Steni Colour -julkisivulevyt vuorottelevat harmoonisesti valkoisen pystysuoran laudoituksen kanssa.

K-Supermarket, Vihti

Kauempaa katsottuna Vihdin K-Supermarketin julkisivu näyttäisi rakentuvan valtavista punatiilistä. Tarkempi tarkastelu kuitenkin paljastaa, että vaikutelma on saatu aikaan kiinnittämällä tiilenpunaisia Steni Color -julkisivulevyjä 1/2 levyn porrastuksella, eli ns. tiililadonnalla. Stenin laajan värivalikoiman ansiosta levyt on voitu toimittaa projektiin täydellisesti istuvassa, juuri oikeassa tiilenpunaisessa sävyssä.

Atlantin väylä

Me Stenillä olemme ylpeitä siitä, että saimme osallistua hankkeeseen toimittamalla rakennukseen Atlantin väylän vaativiin ilmasto-olosuhteisiin sovitetut Steni Colour -julkisivulevyt.

Tähän hankkeeseen ei hyllytavara juuri käynyt. Julkisivu koostuu linssinmuotoisista Steni-levyistä, jotka on hiottu yksilöllisiksi. “Samanmuotoisten ikkunoiden kanssa levyt saavat rakennuksen muistuttamaan kalaa myrskyävässä meressä”, kertoo projektijohtaja Tore Gujord Betonmast Røsandilta.

Rakennus avattiin virallisesti 4.7.2014, mutta työt aloitettiin jo huhtikuussa 2013. Hankkeen toimeksiantajana on Norjan valtion tielaitos, pääurakoitsijana Betonmast Røsand ja vastaavana arkkitehtina Ghilardi & Hellsten.