Pitkä tekninen ja esteettinen elinkaari

Siihen, että Steni Colour -julkisivut kaunistavat kunnostettua Nordre Gran -asunto-osakeyhtiötä Oslossa, on monia syitä.

- Olen rakennusinsinööri, olen kasvanut asunto-osakeyhtiössä, ja minulla on voimakkaita tunteita Nordre Gran -asunto-osakeyhtiötä kohtaan.
Tämä kaikki motivoi Umar Muniria panostamaan laajaan kunnostukseen.
- Tekninen käyttöikä oli kulunut umpeen, hän sanoo. Hän kertoo, että 262 asunnossa asui noin tuhat henkilöä huonoissa olosuhteissa taloissa, jotka olivat peräisin vuoden 1978 rakennusmessuilta. Munirin johtama Furusetissa Norjassa oleva asunto-osakeyhtiö sai vuonna 2017 OBOS-palkinnon kunnostuksesta ja julkisivuremontista, jonka ansiosta asunto-osakeyhtiö näyttää nyt lähes uudelta.

Julkisivulevyjen estetiikka
- Sen lisäksi, että asunto-osakeyhtiön kunnossapidossa oli puutteita, sillä oli myös 70-luvulla rakennettuna vahva modernisointitarve, Munir kertoo esitellessään houkuttelevaa asuinympäristöä, jossa on kauniita ulkoalueita sekä korkeita ja matalia taloja, joiden julkisivut on verhottu raikkaisiin Steni Colour -väreihin.
- Rakennuksilla on myös esteettinen elinkaari, Munir sanoo.

Nordre Gran -asunto-osakeyhtiön johtaja Umar Munir uskoo, että esteettisyys ulkoasussa on tärkeää. Me muovaamme ympäristöämme, ja se muovaa meitä, hän sanoo.

FAKTAT

Nordre Gran -asunto-osakeyhtiö sijaitsee Oslon Furusetissa Voitti OBOS-palkinnon vuonna 2017 Koostuu 262 asunnosta 7 rakennuksessa Kunnostus maksoi 134,5 miljoonaa Norjan kruunua (n. 14 miljoonaa euroa) Kustannukset asuntoa kohti: 513 000 Norjan kruunua (n. 54 000 euroa) Valitsi Steni Colour -julkisivulevyt

Pitkä elinkaari
Kun asunto-osakeyhtiö on investoinut yhteensä n. 14 miljoonaa euroa - tai 54 tuhatta euroa asuntoa kohti - julkisivumateriaalin ominaisuuksien valinta on selvästi tärkeä asia. Asunto-osakeyhtiön johtaja tutustui STENIn tuotteisiin sekä arkkitehdin kautta että omakohtaisesti muiden asunto-osakeyhtiöiden tarkastuksissa.

Miellyttävintä Stenin julkisivulevyissä on, että ne on valmistettu vankasta ja huoltovapaasta materiaalista, joka voi kestää 60 vuotta.​ Omar Munir, Nordre Gran -asunto-osakeyhtiön johtaja​

Hyvää taloudenpitoa
Kun Steni Colour koristaa asunto-osakeyhtiön seitsemän rakennuksen julkisivua, valinta on osittain taloudellinen.
- Pitkäjännitteisesti on halvempaa valita huoltovapaa tuote, jolla on pitkä käyttöikä, vaikka se maksaa enemmän hankittaessa. Elinkaarikustannukset ratkaisevat, Munir sanoo.

Ympäristöystävällinen
Asunto-osakeyhtiön johtaja huomauttaa myös, että Stenin julkisivulevyt ovat helppoja asentaa, mikä säästää aikaa.
- Stenillä on hyviä kiinnike- ja siirtymäratkaisuja. He ovat paneutuneet tekniikkaan, hän sanoo.
- Olemme myös arvioineet Stenin CO2-päästöt elinkaaressa, ja tulokset ovat hyvät, Munir sanoo. Asunnoista on kunnostuksen jälkeen tullut suosittuja ostokohteita.
- Kysyntä on suurta, ja kaikki viittaa siihen, että kunnostus on nostanut  huomattavasti neliömetrihintaa, asunto-osakeyhtiön johtaja sanoo.

Pitkäjännitteisesti on halvempaa valita huoltovapaa tuote, jolla on pitkä elinkaari, vaikka se maksaa vähän enemmän hankittaessa.

Nordre Gran -asunto-osakeyhtiö on houkutteleva asuinympäristö, jossa on kauniita ulkoalueita sekä korkeita ja matalia rakennuksia.