Steni tuo väriä Bergeniin

– Olemme ylpeitä ja uskomme, että lopputuloksesta tulee todella hieno – odotamme innolla kunnostusprojektin valmistumista. Näin kertoo bergeniläisen Solheimslien-asumisoikeusyhtiön varapuheenjohtaja Tine C. Haug. Hän kertoo, että asumisoikeusyhtiö on saanut hyvää palautetta sekä omilta että muiden kaupunginosien asukkailta.

Solheimslienin kerrostalot elävöittävät koko asuinaluettaan Bergenissä.

Katso video Solheimslien

 

Upouusia asuinrakennuksia?

Rakennukset on totta kai huomattu. Haug kertoo, että asuntojen myyntiesittelyissä tiedustellaan, ovatko talot aivan uusia. Ja lähes uusilta rakennukset näyttävätkin – kiitos uusien parvekkeiden ja kirkkaiden värien, jotka piristävät koko Bergeniä.

Asuntojen myyntiesittelyissä tiedustellaan, ovatko talot aivan uusia.​ Bergeniläisen Solheimslien-asumisoikeusyhtiön varapuheenjohtaja Tine C. Haug​

FAKTAT

  • Solheimslienin asumisoikeusyhtiö rakennettiin vuonna 1966 Årstadin kaupunginosaan Bergeniin. Taloyhtiössä on 320 asuntoa, ja se käsittää kahdeksan asuinrakennusta, joista viisi on matalia ja kolme korkeita kerrostaloja. Vuoden 2013 yhtiökokouksessa muodostettiin rakennuskomitea, jonka tehtävänä oli hallinnoida kunnostusprosessia asumisoikeusyhtiön nimissä. Nyt kunnostustyö lähenee loppuaan.

Solheimslienin taloja luullaan usein aivan upouusiksi rakennuksiksi.

Suuri projekti

Uusien julkisivulevyjen ja uuden värityksen lisäksi rakennuksiin tehtiin laajemmat parvekkeet sekä aurinkoiset kattoterassit, uudet ilmanvaihtojärjestelmät, parannetut poistumistiet sekä uudet ikkunat. Lisäksi yhtiön piha-aluetta parannettiin.

Osa kunnostamiskuluista katetaan rakennusten kellareihin ja katoille rakennettujen 39 uuden asunnon myynnillä. Stenin julkisivulevyt ja jälkieristys nostivat asuinrakennukset 1. energialuokkaan, ja asumisoikeusyhtiö on saanut myös avustusta Enova-yhtiöltä.

Lue lisää Solheimslienin asumisoikeusyhtiön kunnostusprojektista

 

Solheimslienin asumisoikeusyhtiön kunnostustyö lähenee loppuaan.

Solheimslienin asukkaat ovat ylpeitä kotitalojensa värikkäistä julkisivuista.