Säästä aikaa ja vähennä virheiden mahdollisuutta

- Uudet BIM-moduulimme mullistavat arkkitehtien arjen. Stenin Jan Terje Nielsen on selvästi tyytyväinen kuvaillessaan uusia työkaluja, joiden avulla voidaan laatia monimutkaisia ja yksityiskohtaisia julkisivusuunnitelmia.

Jan Terje Nielsen, Stenin CCBO 

Arkkitehdiltä kuluu aina paljon aikaa rakennuksen julkisivun piirtämiseen. Esimerkiksi väri-, muoto-, pinta-, kulma- ja kiinnitysratkaisujen mallintaminen on aikaa vievää ja monimutkaista työtä. Nyt työvaihetta voidaan kuitenkin nopeuttaa huomattavasti samalla vähentäen virheiden mahdollisuutta, Jan Terje Nielsen kertoo. Paitsi että arkkitehti säästää aikaa, myös rakennuttajat voivat nähdä eri ratkaisuvaihtoehtoja muutamalla klikkauksella.

 

 

Steni BIM

Lisätietoa Stenin uusista BIM-moduuleista

Stenin uudet BIM-moduulit on kehitetty tiiviissä yhteistyössä Symetrin ja sen suomalaisen tytäryhtiön kanssa. Symetrin Henna Latva-Mäenpään mukaan uusia moduuleja kuvaavat parhaiten sanat nopea ja helppo.

 - Automaattisten työkalujen avulla voidaan luoda yksityiskohtaisia julkisivusuunnitelmia nopeasti ja helposti. Mahdollisimman realistinen visualisointi tarjoaa tilaisuuden tutkia eri julkisivuvaihtoehtoja. Yleensä me arkkitehdit emme piirrä projektin alussa kovinkaan yksityiskohtaisesti. Nyt tarkkojen mallien ja monien eri ratkaisuvaihtoehtojen laatiminen aikaisessa vaiheessa on helppoa, Latva-Mäenpää kertoo. Tästä Jan Terje Nielsen on luonnollisesti samaa mieltä.

Säästää aikaa

BIM-moduulien avulla arkkitehdit säästävät paljon aikaa verrattuna manuaaliseen työskentelyyn. Yhdellä klikkauksella voidaan yhdistellä tai vaihtaa julkisivun värejä ja kiiltoasteita, muokata julkisivun muotoa, suuntaa ja asettelua sekä sijoittaa porausreikiä automaattisesti. Tämä tarkoittaa, että rakennuksen julkisivu voidaan mallintaa lyhyemmässä ajassa, jolloin arkkitehti voi esitellä asiakkailleen erilaisia ja tarkkoja ratkaisuja jo prosessin alkuvaiheessa. Vapautunut aika voidaan hyödyntää esimerkiksi eri ilmeiden, pintojen, kulmien ja muiden elementtien kokeiluun, Jan Terje Nielsen sanoo.

Pienempi virheiden mahdollisuus

Materiaaliluettelot on perinteisesti tehty manuaalisesti, jolloin näppäilyvirheiden mahdollisuus on suuri. Stenin uusien BIM-moduulien avulla piirroksen mallit ja tuotenumerot voidaan siirtää automaattisesti Exceliin. Näin virheiden mahdollisuus vähenee huomattavasti.

Revitille ja ArchiCADille

Stenin uudet BIM-moduulit ovat ladattavissa BIMobject-alustalta. Steni on myös laatinut tutoriaaleja eli opetusvideoita moduulien toiminnasta. Kyseessä on yksinkertaisesti kokonaisvaltainen työkalu julkisivuille ja julkisivulevyille, Jan Terje Nielsen kiteyttää.

 

Linkki BIMobjectiin (Lataa moduulit tästä)