Arctic Salmon Centre – Maamerkki valtameren rannalla

Rakennus kohoaa kalliosta aivan valtameren äärellä Skutvikissä Norjan Nordlandissa. Steni Vision -julkisivulevyt antavat Arctic Salmon Centrelle ainutlaatuisen ja huomiota herättävän ilmeen.

Ainutlaatuinen rakennus, joka huomataan

– On ollut todella jännittävää työskennellä näin poikkeuksellisen rakennuksen parissa näin poikkeuksellisessa rakennuspaikassa. Tämä on ainutlaatuinen rakennus, joka on herättänyt paljon huomiota kollegojeni keskuudessa, Norconsult AS:n arkkitehti Peter W. Söderman kertoo.

– Valitsimme Steni Vision -julkisivulevyt niiden painomahdollisuuksien vuoksi. Näin meidän onnistui luoda erikoinen ja hienovarainen kuvio suurelle pinnalle. Rakennuttaja toivoi näyttävää rakennusta, joka kertoisi jo ulkoasullaan, mitä rakennuksessa tapahtuu – kyseessähän on kalastusteollisuuden näyttelykeskus.

 

 

Julkisivulevyt ankariin olosuhteisiin

Julkisivulevyjen kuviointi tuo mieleen lohennahan, minkä lisäksi eri sävyt saavat rakennuksen näyttämään matalammalta ja sulautumaan paremmin maisemaan.

Södermanin mukaan myös 60 vuoden takuulla oli suuri merkitys valinnan kannalta.

– Rakennuspaikan olosuhteet eivät ole helpoimmasta päästä. Meriveden pärskeet, tuuli ja lumi vaikeuttavat olosuhteita, ja lisäksi rakennus ei ole aivan helposti saavutettavissa. Siksi olikin tärkeää valita kestävät julkisivulevyt, jotka eivät vaadi jatkuvaa huoltoa.

 

Rakennus on saanut ainutlaatuisen ulkoasun mutta sulautuu hyvin ympäristöönsä.

Steni Vision on kestävä julkisivumateriaali, joka kestää pitkään huoltamatta.

 

Ympäristön huomioon ottavaa arkkitehtuuria

– Olemme todella ylpeitä, että meidät valittiin toimittajaksi tässä arkkitehtonisesti tarkkaan mietityssä hankkeessa, kertoo Jan Terje Nielsen, Stenin viestintä- ja brändivastaava.

– Rakennus on saanut ainutlaatuisen ulkoasun mutta sulautuu hyvin ympäristöönsä. Suunnittelijat ovat tehneet upeaa työtä esimerkiksi julkisivulevyjen värisävyjen suhteen – ne saavat rakennuksen näyttämään matalammalta ja pienemmältä.

Stenin painoteknologian ansiosta arkkitehdit, taiteilijat ja kuvittajat voivat jäljentää visionsa minkä tahansa suuruusluokan julkisivulevyyn.

– Arctic Salmon Centre on tästä hyvä esimerkki, ja rakennus onkin muodostunut Norjan pohjoisrannikon upeaksi maamerkiksi!

 

Julkisivulevyjen kuviointi tuo mieleen lohennahan.

Stenin julkisivulevyt kestävät säässä kuin säässä.

 

Steni Vision tarjoaa mahdollisuuksia moneen

Lue lisää Steni Visionista TÄÄLTÄ:

Kokeile itse! Kokeile julkisivugeneraattoriamme ja leikittele erilaisilla julkisivuvaihtoehdoilla Steni Pattern Generator