Stenin julkisivulevyt verhoavat Vestfoldin sairaalan uusia rakennuksia

Elementtivalmistaja RVT toimitti Skanskan ja Link Arkitekturin toimeksiannosta valmiita, Stenin julkisivulevyillä verhoiltuja elementtejä Vestfoldin sairaalaan.

 

– Elementtirakentaminen valmiilla julkisivulevyillä on selvästi nykyaikaa rakennusalalla, kertoo RVT:n asennuspäällikkö Hans Øyvind Stai.

Hän seisoo Vestfoldin sairaalan edessä Tønsbergissä, jonne Skanska on saanut tehtäväkseen rakentaa uusia sairaalarakennuksia psykiatrista ja somaattista osastoa varten.

RVT on toimittanut hankkeeseen rakennustyömaalla asennettavia valmiselementtejä.

– Valmiiden, julkisivulevyillä varustettujen elementtien toimittaminen rakennustyömaalle säästää sekä aikaa että työskentelytilaa. Se on tehokas rakennustapa, jonka avulla tiivistäminen ja julkisivujen viimeisteleminen käy paljon nopeammin kuin perinteisillä menetelmillä, Stai kertoo.

ASENTAMINEN: Elementit asennetaan sairaalarakennukseen.

 Kestävyys ennen kaikkea
Suunnittelutoimisto Link Arkitetur sai tehtäväkseen suunnitella ja piirtää uudet sairaalarakennukset. Julkisivuratkaisuja ja -materiaaleja valitessa lähtökohdat olivat selvillä.

– Meille on tärkeää valita kestäviä ja pitkäikäisiä materiaaleja. Julkisivut ovat pystyssä pitkään, joten on ensisijaista, että tuotteiden elinkaari on pitkä ja että ne näyttävät mahdollisimman hyvältä mahdollisimman pitkään, Link Arkitekturin arkkitehti Hugh Serendahl kertoo.

Lopulta elementtivalmistaja RVT sai tehtäväkseen valmistaa valmiit elementit, joissa oli mukana Steni-julkisivulevyt.

– Steni-levyt ovat todella kestäviä, ja juuri siksi ne valitsimmekin. Lisäksi niillä on 60 vuoden takuu ja niiden huoltaminen on helppoa. Levyissä on siis useita hyviä puolia, Serendahl summaa.

 

AINUTLAATUINEN DESIGN: Stenin julkisivulevyt antavat rakennukselle komean ja huomiota herättävän ilmeen.

Hyvää yhteistyötä
Myös elementit valmistaneella RVT:llä on Stenin julkisivulevyistä vain hyviä kokemuksia: ne ovat tukevia ja helposti käsiteltäviä.

– Julkisivulevyjen valitsemisessa tärkeintä on, että ne ovat helposti käsiteltäviä ja kestävät hyvin käsittelyä ja kuljetusta. Lisäksi niiden asentamisen tulee olla helppoa. Stenin julkisivulevyt täyttävät mielestämme vaatimukset, kertoo RVT:n tehdaspäällikkö Amund Behrns.

Hän kertoo, että yhteistyö Stenin kanssa sujui hyvin, sillä Steni oli joustava ja mukautuva yhteistyökumppani koko hankkeen ajan.

– Jouduimme siirtämään tilauksia aiemmaksi ja myöhemmäksi, mutta saimme julkisivulevyt aina valmiina asennettavaksi jokaiseen yksittäiseen elementtiin. Yhteistyömme toimi erittäin hyvin, Behrns tiivistää.