Steni toimittaa julkisivulevyt CNN:n suosikkirakennukseen

Stenin julkisivulevyt tulevat koristamaan Porsgrunnin Powerhouse Telemark -rakennusta. Se on yksi kymmenestä rakennuksesta, joita CNN povaa vuoden 2020 suunnannäyttäjiksi.

CNN on nostanut Powerhouse Telemarkin pronssisijalle listallaan The most anticipated buildings set to shape the world in 2020. Kesäkuussa valmistuva Porsgrunnin uusi maamerkki tulee olemaan yksi maailman ympäristöystävällisimmistä rakennuksista. Powerhouse tuottaa enemmän energiaa kuin käyttää koko elinkaarensa aikana.

 

Mahdollisimman pieni energiankulutus – mahdollisimman suuri energiahyöty

CNN nostaa esiin rakennuksen elegantin, timanttia muistuttavan muodon sekä suunnittelun, joka hyödyntää maksimaalisesti rakennuksen keräämää aurinkoenergiaa. Rakennus saa myös kehuja siitä, että siinä käytetään paikallisten purku-urakoiden kierrätettyjä materiaaleja, mikä osaltaan pienentää hiilijalanjälkeä. CNN kirjoittaa: Powerhouse Telemark määrittää uuden standardin tulevaisuuden rakennuksille.

 

Julkisivulevyt lähistöltä

Steni toimittaa Powerhouseen Steni Colour -julkisivulevyjä värissä 8008M. Steni Colour -levyt valmistetaan alle 40 kilometrin päässä rakennuksesta. Perinteiset ulkoseinät on peitetty julkisivulevyin, mutta niiden päälle asennetaan palosuojatusta puusta valmistettu ulkoverhoilu.

 

Snøhettan suunnittelemaa arkkitehtuuria

Rakennus on Snøhetta-suunnittelutoimiston käsialaa. Maailmankuulu arkkitehtitoimisto on aiemmin toteuttanut Alexandria-kirjaston ja Bjørvika-oopperatalon kaltaisia ikonisia rakennuksia, joten sillä on hyvät edellytykset toteuttaa myös innovatiivisia ja ilmastoystävällisiä rakennuksia. Powerhouse Telemarkin muoto on ihanteellinen aurinkoenergian keräämiseen, ja arkkitehdit ovat valinneet materiaaleja, jotka hillitsevät sekä energiankulutusta että kasvihuonepäästöjä.

 

Energiaa saadaan enemmän kuin kulutetaan

Powerhouse Telemark on valmistuttuaan yksi maailman energiatehokkaimmista rakennuksista. Aurinkopaneeliensa avulla rakennus tuottaa vuosittain energiaa noin 239 000 kilowattituntia, ja ylimääräinen energia siirtyy paikalliseen sähköverkkoon.

 

BREEAM NOR -arvosanaksi "Excellent"

Powerhouse Telemark on ensimmäinen BREEAM NOR -sertfikaatin saanut rakennus Telemarkissa. Rakennuksen arvosana on "Excellent", joka on ympäristösertifikaatin toiseksi korkein arvosana. Powerhousen energiantarve on 66 prosenttia pienempi kuin tavallisilla uudisrakennuksilla.

 

 Ympäristöystävällinen valinta

– Olemme todella ylpeitä saadessamme toimittaa Steni-levyjä Powerhouse Telemarkiin. Kun Snøhettan kaltainen asiansa osaava arkkitehtitoimisto valitsee materiaaleja, painopiste on ennen kaikkea ympäristöominaisuuksilla mutta myös elinkaarella ja ulkonäöllä. Viime vuosina olemme toimittaneet tuotteita useisiin BREEAM Excellent -sertifioituihin kohteisiin, joissa rakennuttajilla on tiukat vaatimukset ympäristöystävällisyyden, kestävyyden, ulkonäön ja kunnossapidon suhteen, kertoo Jan Terje Nielsen Steni AS:ltä.

 

Viime vuosina olemme toimittaneet tuotteita useisiin BREEAM Excellent -sertifioituihin kohteisiin, joissa rakennuttajilla on tiukat vaatimukset ympäristöystävällisyyden, kestävyyden, ulkonäön ja kunnossapidon suhteen.​ JAN TERJE NIELSEN, STENI AS​​

 

Suosittu toimistotalo Porsgrunnissa

Tämän vihreän timantin ensimmäinen lapionisku tehtiin syyskuussa 2018, ja kesäkuussa 2020 rakennus on viimein muuttovalmis. Yksi maailman energiatehokkaimmista ja ympäristöystävällisimmistä rakennuksista kattaa valmistuttuaan 8 313 neliömetriä ja 11 kerrosta. Rakennukseen sisältyy esimerkiksi liikuntatila, suihku- ja pukuhuoneita, aulatila, ruokala ja todella ainutlaatuinen kattoterassi. Tällaiset tilat houkuttelevat vuokralaisia.

– Itse asiassa yli 80 prosenttia tiloista on jo vuokrattu, kertoo Tommy Thovsland, R8 Property AS -rakennusfirman projektinjohtaja.

Lue lisää Steni Colour -julkisivulevyistä