Kultaa Telia-rakennukselle ja Steni-julkisivulevyille

Kun Telialle alettiin suunnitella uutta, nykyaikaista ja ekologista datakeskusta Helsinkiin, se päätettiin osaksi kattaa Steni-julkisivulevyillä. Ympäristöystävälliset ratkaisut ovat nyt tuoneet rakennukselle kultatason LEED-ympäristöluokituksen.

Telian jättimäinen datakeskus erottuu erityisen hyvin suunniteltuna ja näyttävänä rakennuksena Helsingin laitamilla. Rakennuksen julkisivun ilme vaihtelee niin valon, varjon kuin värienkin osalta. Telian uudet tilat kattavat lähes 34 000 neliömetriä lattiapinta-alaa, ja rakennus on täynnä moderneja, ympäristöä säästäviä ja kestäviä ratkaisuja.

– Valitsimme rakennukseen Steni Vision -julkisivulevyt, sillä ne vastaavat hyvin kaupunkikuvan vaatimuksiin, ovat ekologisesti kestäviä ja niiden huollontarve on erittäin vähäinen, suunnittelutoimisto Parviainen Arkkitehdit Oy:n arkkitehti Juha Heiska kertoo.

Heiska on todella tyytyväinen lopputulokseen, materiaalivalintoihin ja yhteistyöhön Stenin kanssa.

– Rakennuksen ulkoasu viestittää korkeasta laadusta ja kestävyydestä. Julkisivu on onnistunut ja yhteistyö Stenin kanssa sujui saumattomasti, Heiska kiittelee.

Ylpeä toimittaja

Vuosien varrella Steni on toimittanut julkisivulevyjä moniin suuriin rakennuksiin, mutta hankkeet eivät koskaan lakkaa yllättämästä Stenin markkinointipäällikkö Jan Terje Nielseniä.

Suunnittelija: Datakeskuksen on suunnitellut arkkitehti Juha Heiska.

– Me toimitamme materiaaleja kaikkialle maailmaan, ja olemme olleet mukana todella arvostetuissa rakennushankkeissa. Oli kuitenkin erityisen mukavaa olla osana tällaista suurta hanketta, jonka lopputuloksena syntyi huomiota herättävä rakennus maailmankuululle teknologiayritykselle, Nielsen sanoo.

Yhteensä Steni toimitti hankkeeseen noin 2 000 neliömetriä Steni Vision -julkisivulevyjä. Paitsi että Vision-levyt ovat tukevia ja huoltovapaita, niihin voidaan myös painattaa erilaista tietoa, taidetta tai yksilöllisiä kuvituksia.

– Mielestäni tämän rakennuksen suunnittelija on hyödyntänyt julkisivulevyjen erityisominaisuuksia todella hyvin. Lopputuloksena on ainutlaatuinen ja yksilöllinen julkisivu, jollaista ei löydy muualta. Tästä toimituksesta voimme ehdottomasti olla ylpeitä, Nielsen iloitsee.

Steni-julkisivulevyt: Rakennuksen pohjakerros on katettu Steni Vision -julkisivulevyillä.

 

Kultatason ympäristöluokitus

Suunnittelijan panostus ympäristöystävällisiin, energiatehokkaisiin ja kestäviin ratkaisuihin on tuonut datakeskukselle kultaisen LEED-sertifikaatin.

LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) on kansainvälinen ympäristöluokitusjärjestelmä rakennuksille. Luokitusta varten rakennuksen on täytettävä tietyt vaatimukset liittyen ekologiseen kestävyyteen, sijaintiin sekä energian-, veden- ja materiaalienkäyttöön koko rakennuksen elinkaaren aikana.

Se, että Steni-julkisivulevyt valittiin tällaiseen ekologisuutta ja kestävyyttä painottavaan hankkeeseen, kertoo Jan Terje Nielsenin mukaan paljon Stenin tuotteista ja materiaaleista.

– Se todistaa, että menemme oikeaan suuntaan ja että panostuksemme tuotteidemme ympäristöystävällisyyteen ja kestävyyteen antaa meille jalansijaa myös tulevaisuuden rakennushankkeissa, Nielsen tiivistää.