Julkisivulevyjen asiantuntija Steni vahvisti läsnäoloaan Portugalissa Azoreilla toteutetun projektin myötä. Projekti käsitti São Miguelin saarella sijaitsevassa Vila Franca do Campon kaupungissa olevan Pingo Doce -supermarketin saneerauksen.

Julkisivulevyihin erikoistunut Steni on saanut projektiportfolioonsa Portugalin Azoreilla sijaitsevan ostoskeskuksen saneerauksen. Projektissa saneerattiin São Miguelin saarella sijaitsevassa Vila Franca do Campon kaupungissa oleva SolMar-rakennus. Rakennus oli huonossa kunnossa ja vaati suuren saneerauksen ja mukauttamisen uuteen käyttötarkoitukseen. Rakennuksessa on nyt Pingo Doce -supermarketti sekä useita muita liikkeitä. Saneerauksen teetti Finançor ja suunnittelusta vastasi Box Architectsin arkkitehti Óscar Catarino. Pingo Doce on yksi Portugalin johtavista päivittäistavaraketjuista, jolla on toimintaa maailmanlaajuisesti. Ketju omistaa muun muassa Puolassa Biedronka-ketjun, johon kuuluu 3250 myymälää.

Sovitettu maisemaan

Projektin julkisivulevyiksi valittiin Steni Colour ja Steni Nature, sillä ne molemmat ovat helppoja asentaa ja puhdistaa sekä iskunkestäviä. Ne ovat myös edullinen tapa saada pitkäkestoinen julkisivuratkaisu. Yksi yhä tärkeämmistä valintakriteereistä oli levyjen pieni hiilijalanjälki.

Levyistä on saatavilla laaja valikoima värejä ja pintavaihtoehtoja, ja niitä voidaan räätälöidä asiakkaan tarpeisiin. Steni Colour ja Steni Nature tarjoavat mahdollisuuden leikitellä väreillä ja pintakuvioilla rakennuksen julkisivussa ja luoda uniikkeja ilmeitä. Siksi ne soveltuvat erityisen hyvin vähittäiskauppaketjuille, sillä ne tarjoavat mahdollisuuden toistaa yrityksen brändi-ilmettä julkisivussa.

Värien ja pintavaihtoehtojen yhdistelmiä on lähes rajattomasti, ja näiden levyjen ansiosta saimme aikaan luovuutta huokuvan julkisivun.​ ARKKITEHTI ÓSCAR CATARINO, BOX ARCHITECTS​

Vaativa ilmasto

Stenin julkisivulevyt toimitetaan valmiiksi muotoon leikattuina, joten ne on helppo asentaa. Ne asennetaan tuulettuvaksi rakenteeksi ja voidaan liimata tai kiinnittää mekaanisesti, joten asennus voidaan tehdä minä vuodenaikana hyvänsä ja kaikissa sääolosuhteissa (sade, kosteus tai merestä tuleva suola eivät vaikuta asennukseen), mikä oli ehdoton etu Azorien meri-ilmastossa.

– Paneelit toimitettiin valmiiksi muotoon leikattuina ja ruuvinreiät valmiiksi porattuina, minkä työn tilaajakin havaitsi eduksi. Se nimittäin pienensi kokonaiskustannuksia ja lyhensi asennusaikaa sekä takasi erinomaisen lopputuloksen, kertoo Steni Portugalin Account Manager Mário Neves.

Rakennusurakasta vastasi Acrobatik Desafio ja julkisivujen asennuksesta Stenin ja Allfacen valtuuttamat asentajat. Pingo Doce -marketin julkisivulevyjen asennusnopeus oli 150 neliömetriä päivässä.

– Stenin mahdollistama suuri asennusnopeus on suuri etu kaupallisten kiinteistöjen ja asuinkiinteistöjen rakennusprojekteissa, joissa aika on kriittinen tekijä, sillä jokainen rakennuspäivä merkitsee omistajalle tulonmenetystä, Mário Neves huomauttaa.

Ei kahta samanlaista

Stenin tuulettuvat julkisivulevyt kestävät erittäin hyvin äärilämpötiloja ja vaativia ilmasto-olosuhteita. Ne ovat täysin kosteudenkestäviä ja kestävät jopa veteen upottamista. Lisäksi ne ovat helppohoitoisia ja voidaan puhdistaa useimmilla puhdistustuotteilla.

Steni on maailmanlaajuinen lasikuituvahvistettujen kivikomposiittijulkisivulevyjen valmistaja. Yritys on perustettu Norjassa, ja se toimii useilla markkinoilla. Stenin asiakasportfolio käsittää lukuisia julkisia ja yksityisiä projekteja, jotka ovat joko valmistuneet, käynnissä tai suunnitteilla ja joiden arvo voi jopa kaksinkertaistua.

– Arkkitehtonisten muotoseikkojen lisäksi meistä tuntui siltä, että meille esitellyt pintavaihtoehdot voivat saada rakennuksen erottumaan alueella edukseen. Yllätyimme siitä, miten hyvät tulokset levyt saivat aikaan tämän projektin suurissa ja epätasaisissa julkisivuissa. Vaikutuksen meihin teki myös asennusnopeus, sillä levyjen mitat ja paino täyttävät nykyaikaisen rakentamisen vaatimukset. Asennuksen aikana ja asennettuna materiaali vakuutti meidät monella osa-alueella rakenteen ja muodon osalta ja tuntui erittäin lujalta. Lisäksi haluan mainita Mário Nevesin tarjoaman ammattimaisen teknisen jälkiseurannan, joka oli ratkaisevaa työn onnistuneen valmistumisen kannalta. On selvää, että käytämme tätä materiaalia tulevissakin projekteissamme, toteaa arkkitehti Óscar Catarino, Box Architectsista.

– Paneelit toimitettiin valmiiksi muotoon leikattuina ja ruuvinreiät valmiiksi porattuina, minkä työn tilaajakin havaitsi eduksi. Se nimittäin pienensi kokonaiskustannuksia ja lyhensi asennusaikaa sekä takasi erinomaisen lopputuloksen, kertoo Steni Portugalin Account Manager Mário Neves.