Oliviini – yksi Norjan jännittävimmistä mineraaleista

Stenin jatkuva uusien materiaalien etsintä on tuottanut tulosta. Ja nyt tulee uusi pinta, joka on valmistettu yhdestä Norjan jännittävimmistä mineraaleista, nimittäin oliviinista.

Stenin julkisivulevy "Scandinavian Forest" on valmistettu Sunnmøressä louhitusta oliviinista.

Vihreä kivimateriaali on ollut useiden vuosien ajan yksi Norjan tärkeimmistä teollisuusmateriaaleista. Oliviini ei ole vain kaunis mineraali, jota käytetään laajasti koruissa, vaan se tunnetaan myös CO2:ta sitovista ominaisuuksistaan.

 

 

- Oliviini ei ole vain jännittävä materiaali, vaan se on myös esteettisesti miellyttävä katsoa hohtavan vihreänharmaine sävyineen. Julkisivulevymme oliviini on vakaata eikä sido hiilidioksidia, mutta toivomme, että voimme osallistua tämän jännittävän mineraalin jatkotutkimukseen jakamalla kiinnostusta ja kiinnittämällä huomiota oliviinin mahdollisuuksiin, sanoo viestintäpäällikkö Jan Terje Nielsen Steniltä.

Scandinavian Forest, oliviini-kivinen julkisivulevy, joka sopii hyvin yhteen muiden materiaalien kanssa, mukaan lukien useat Steni Nature -julkisivulevyt.

Jaamme kiinnostusta jatkotutkimuksiin

Haluamme kiinnittää huomiota kiveen, joka tutkimusvaiheessa osoittaa lupaavia hiilidioksidin talteenottomääriä. Murskattuna tai jauhettuna ranta-alueilla, joissa se on alttiina vedelle, ilmalle ja mekaaniselle liikkeelle, se voi absorboida jopa 1,25 kg CO2:ta kiloa kohden.

Jauhetulla oliviinilla on myös ainutlaatuinen kyky sitoa ympäristömyrkkyjä muun muassa lyijystä, nikkelistä ja muista raskasmetalleista. Kivi oli tärkeässä roolissa, kun Forsvarsbygg joutui siivoamaan 165 neliökilometrin ampumaradan ja palauttamaan sen luonnontilaan.

Murskattuna tai jauhettuna se voi sitoa hiilidioksidia rannikkoalueilla, missä se altistuu vedelle, ilmalle ja mekaaniselle liikkeelle.

Osa isompaa kokoelmaa

Skandinavian Forestin lisäksi, jonka pinta on murskattu oliviini, Steni on nyt tuonut markkinoille useita muunnelmia Steni Nature -julkisivulevystä. Levyjen joukosta löydät kierrätyslasipintoja sekä Skagerakista meren syvyyksistä tuotuja jääkauden muotoilemia jokikivia.

- Tämä on merkittävä ja tärkeä jatko julkisivutuotteissa jo yli 50 vuoden ajan tunnetulle julkisivulevylle. Samalla on myös tämän päivityksen aika, joka antaa nyt arkkitehdeille ja rakentajille paljon enemmän liikkumavaraa luonnollisten ja kestävien julkisivulevyjen valinnassa, Nielsen sanoo.

Uusi mallisto on kehitetty yhteistyössä useiden tunnettujen arkkitehtien kanssa, jotta kaikki intressit huomioidaan prosessin aikana.

 

Uusi levy – samat ominaisuudet

Uusista ja moderneista pinnoista huolimatta brändipäällikkö vakuuttaa, että levyissä on edelleen samat ominaisuudet, joista Stenin julkisivulevyt ovat vähitellen tulleet niin tunnetuiksi.

- Uuden malliston levyillä on täsmälleen samat ominaisuudet kuin muilla julkisivulevyillämme. Ne ovat vankkoja, iskunkestäviä ja niillä on tietysti 60 vuoden toimintatakuu, Nielsen sanoo.

Stenin julkisivulevyn "Scandinavian Forest" pinta on vihreää kallio-oliviiniä.

FAKTAT

Steni Nature Scandinavian Forest

  • Pinta oliviinia
  • Väriltään hohtavan vihertävän harmaa
  • Mineraali louhitaan Sunnmøressä

Haluatko tietää enemmän oliviinin vaikutuksista ympäristöön? Tutustu näihin tapauksiin: