Ainutlaatuinen tornirakennus tukevista ja kestävistä materiaaleista

Hiihtokunnan Magasinparkeniin Solon Eiendom on rakentanut modernin asuinympäristön, jossa on muun muassa neljä erilaista tornitaloa. Näistä löytyy A-lab arkkitehtien Ski Tower, joka rakennettiin vahvasti kestävään kehitykseen keskittyen lujista, kestävistä ja ympäristöystävällisistä materiaaleista.

- Hanke perustuu vankkoihin ja kestäviin materiaaleihin, joissa on urbaani ja ajaton ilme, ja joissa julkisivu koostuu pääosin puu- ja levyverhoilusta, kertoo arkkitehti Linn Rosnes arkkitehtitoimisto A-Labista.

Ski Magasinparkenin neljä tornitaloa muodostavat ainutlaatuisen asuntohankkeen, jossa neljä eri arkkitehtitoimistoa on suunnitellut jokainen oman rakennuksen.

Arkkitehtitoimistojen välinen yhteistyö on merkinnyt sitä, että jokaisella neljästä tornirakennuksesta on oma ainutlaatuinen suunnittelunsa ja pohjaratkaisunsa, samalla kun kaikkien rakennusten läpi kulkee yhteinen lanka.

- Rakennuksessamme on kaksikerroksinen julkisivu, joka luo intiimit ja suojaiset patiot kaikkien asuntojen eteen. Verhoamalla rakennuksen runko julkisivulla, joka on tehty puusta ja ruuvi-kiinnitetyillä Stenin julkisivulevyillä, olemme luoneet tilan seinien ja ulkoisen elämän välillä, Rosnes sanoo.

 

Painopisteenä ympäristö ja kestävyys

Kun arkkitehtitoimisto oli suunnittelemassa Ski Tower by A-labia, he ottivat Steniin yhteyttä selvittääkseen, mitä mahdollisuuksia on olemassa ja mitä Steni voisi tarjota ja lisätä tällaiseen projektiin.

– Ihastuimme heti oliivinvihreään kristallinväriseen murskatusta oliviinista valmistettuun julkisivulevyyn, Rosnes sanoo.

Oliviini-pintaiset julkisivulevyt muodostavat nyt Magasinparkenin tornirakennuksen rungon ja ovat antaneet rakennukselle esteettisen lisäyksen sekä ympäristöystävällisyyttä.

- Kaunis ja luonnollinen ilme sekä julkisivulevyjen ympäristöystävälliset ja kestävät ominaisuudet olivat syy, miksi valitsimme Steni Naturen, jonka pinta on murskattu oliviini, arkkitehti kertoo.

 

«Täydellinen esimerkki»

Stenin viestintäpäällikkö Jan Terje Nielsen on seurannut tätä prosessia tiiviisti ja on erittäin kiitollinen projektista.

- Tämä on mielestäni loistava esimerkki siitä, kuinka eri materiaaleja yhdistämällä saadaan aikaan dynaaminen ja luonnollinen julkisivu, joka erottuu joukosta. Täällä arkkitehdit ovat tehneet monia hyviä valintoja, ja lopputulos on hieno, Nielsen sanoo.

Nielsen uskoo myös, että tällaiset rakennukset korostavat, että Steni on oikealla tiellä tuotekehityksen ja painopistealueiden suhteen.

- Kun toimme markkinoille oliviini-pinnalla varustetun Steni Nature -julkisivulevyn, se oli lisäinvestointi ympäristöystävällisiin ja kestäviin levyihin, joiden ulkonäkö on luonnollinen ja sulautuu hyvin muihin luonnollisiin rakennusmateriaaleihin. Näemme, että tämä on hyvä tie edetä, ja todennäköisesti tulemme näkemään tulevaisuudessa enemmän ja enemmän tällaisia ​​rakennuksia, Nielsen sanoo.

 

Faktoja
Nimi: Ski Tower by A-Lab
Arkkitehti: A-Lab
Luokka: Kerrostalot
Toimitus Steniltä: Steni Nature Scandinavian Forest

Bilder fra meglerhuset Sem & Johnsen

Ski Tower by A-Lab