Uusi konsepti julkisivulevyjen kestävään uudelleenkäyttöön

Rakennusmateriaalien uudelleenkäyttö on tämän päivän ja tulevaisuuden vastaus useisiin globaaleihin ympäristöhaasteisiin. Tuomme nyt markkinoille Steni Colour Reuse – julkisivulevyt, joita voidaan käyttää useita kertoja.

Kaatopaikalta uudelleenkäyttöön

Kuvittele, että vanha rakennus puretaan. Oletko ajatellut, että tietyt rakennuksen osat voidaan edelleen käyttää, eikä niitä siksi pitäisi lähettää kaatopaikalle? Valitettavasti näin on käynyt useissa tapauksissa julkisivulevyillemme, joiden odotettu käyttöikä on yli 100 vuotta. Tästä syystä lanseeraamme nyt kokoelman Steni Colour Reuse standardisoituja julkisivulevyjä, jotka tekevät uudelleenkäytöstä järjestelmän.

Katso alla oleva video, joka selittää Steni Colour Reuse -järjestelmän toiminnot ja edut.

 

 

 

Me Stenillä panostamme voimakkaasti ympäristöön ja kestävään kehitykseen ja pyrimme minimoimaan rakennusalan negatiiviset ympäristövaikutukset optimoimalla tuotantoamme, tuotteitamme, prosessejamme ja jakeluamme.

Haluamme että kiertokulun ulkopuolelle jää mahdollisimman vähän materiaalia ja siksi olemme teollistamassa julkisivulevyjen kestävää uudelleenkäyttöä. Tavoitteemme on, että 100 % Steni Colour Reuse -tuotetta voidaan käyttää uudelleen toisessa rakennuksessa. Joko niitä käytetään sellaisenaan tai päivitetään uudella värillä, jos asiakas niin haluaa. Tämä auttaa ratkaisemaan suurimpia ympäristöhaasteita, joita kohtaamme nykyään maailmassa.

Joustavat ratkaisut, joissa on tilaa luovuudelle

On helppo luulla, että standardisoitujen julkisivulevyjen uudelleenkäytön kanssa on suuria rajoituksia rakennusten suunnittelulle, mutta Steni Color Reuse -levyissä näin ei ole. Eri formaateilla voi joustavasti vaihtaa suunnittelua ja asennussuuntaa rakennuksesta toiseen samoilla levyillä.

Pitkän tähtäimen tavoitteemme on, että rakennus nähdään julkisivulevyjemme tilapäisasuntona. Tämä edellyttää rakennusmenetelmien, suunnittelun ja materiaalien tuntemusta. Mutta tärkeintä uudelleenkäytettävälle tuotteelle on erittäin pitkä käyttöikä ja tekniset ominaisuudet, joiden avulla tuote voidaan koota, purkaa ja asentaa uudelleen ilman, että se vaurioituu prosessissa. Useimmissa muun tyyppisissä julkisivulevyissä on suuria haasteita, kuten halkeamia ja vääntymisiä, kun ne puretaan, kuljetetaan ja kootaan uudelleen. Steni-levyjen sisäänrakennettu lujuus ja iskunkestävyys takaavat, että tämä ei ole meille ongelma.

Alla olevassa videossa näet joitain suunnittelumahdollisuuksia Steni Color Reuse -järjestelmän 12 formaatin pohjalta.

 

Tavallisia Steni Colour -julkisivulevyjäemme toimitetaan lähes kaikissa kuviteltavissa olevissa formaateissa ja muodoissa, kun taas Steni Color Reuse -levyissä on 12 eri kokoa vakioporauskaavioilla – mikä vastaa Lego®:n taustalla olevaa ajattelua. Näillä levyformaateilla, 80 vakiovärillä ja 3 kiiltoasteella vaihtelumahdollisuudet ovat valtavat. Sisäänrakennettu vaihtoehto vaaka-, pysty- ja diagonaaliasennukseen antaa arkkitehdeille ja rakentajille ainutlaatuisen mahdollisuuden luoda ainutlaatuisia julkisivun ilmeitä.

Kehitys tulevaisuutta varten

Rakennusteollisuudessa on jo nähtävissä lisääntyvää panostusta uusiokäyttöön, jossa uusiokäyttöön ja materiaalien kierrätykseen soveltuvia tuotteita on valittavana entistä enemmän. Tiedämme, että ajattelutapa yleistyy. Tämä johtuu siitä, että viranomaiset ja rakentajat ovat jo ottaneet käyttöön vaatimukset, määräykset ja lait, jotka varmistavat kierrätysmateriaalien käytön.

Tähän asti rakennusteollisuudessa uudelleenkäyttö on yleensä merkinnyt sitä, että rakennusmateriaalit on pilkottu yksittäisiin komponentteihin ja sitten raaka-aineita on käytetty muissa tuotteissa ja yhteyksissä. Se on hyvä tapa olla kestävämpi. Uskomme kuitenkin, että materiaalien uudelleenkäyttö sellaisenaan on vielä parempi ratkaisu maailman ympäristö- ja raaka-ainehaasteisiin. Silloin Steni Colour Reuse -tuotteet ovat hyvä valinta ja iso askel oikeaan suuntaan. Joko käyttämällä niitä uudelleen suoraan uusissa rakennuksissa tai päivittämällä.

Yli 60 vuoden kokemuksella, 60 vuoden takuulla ja yli 100 vuoden odotetulla käyttöiällä olemme varmoja Steni-levyjen uudelleenkäyttömahdollisuuksista. Kun näitä tuotteita ei ole tarkoitus käyttää useammin kuin kerran pitkälle tulevaisuuteen, on useita mahdollisuuksia uudelleenkäyttöön. Ne voidaan pilkkoa pieniksi paloiksi ja käyttää täyteaineena uusissa julkisivulevyissä, katto- ja tunnelikalvoissa, betoniraudoissa, maanparannusaineessa, eristeissä tai muissa rakennusmateriaaleissa.

Lineaarisesta kiertotalouteen

FAKTAT

Steni Colour Reuse

Uudelleenkäyttöön suunniteltu julkisivujärjestelmä

  • 12 eri levykokoa
  • Suuri värivalikoima
  • Helppo koota ja purkaa
  • Standardisoitu porauskaavio
  • Iskunkestävä - kestää kovaa käsittelyä