Kierrätyslasista tulee kauniita julkisivulevyjä

Steni on jo usean vuoden ajan valmistanut luonnollisia ja ympäristöystävällisiä julkisivulevyjä, joissa on murskattu kivipinta. Nyt on otettu vielä askel pidemmälle, kun tonneittain vanhaa lasia kierrätetään ja käytetään uudelleen kauniiden julkisivulevyjen luomiseen, joissa on elegantti ja luonnollinen ilme.

Stenin testilaboratoriossa on viime vuosina tehty paljon työtä kierrätyslasin parissa. Lähes sata pintanäytettä eri väreissä, sekoituksissa ja karkeusasteissa on tehty ja testattu, ja nyt työläs ja vaivalloinen prosessi on vihdoin saatu päätökseen.

- Vihdoinkin olemme valmiita! Julkisivulevyt, joiden pinnat on valmistettu kierrätetystä ja hiotusta lasista, on ollut unelmamme Stenillä jo pitkään, sanoo Stenin viestintäpäällikkö Jan Terje Nielsen.

Lähikuva lasipintaisesta julkisivulevystä, joka heijastaa hyvin valoa.

Steni Nature -julkisivulevyn upouuden malliston lanseerauksen yhteydessä lanseerataan julkisivulevy, jonka pintana on kierrätyslasi. Tämä tapahtuu vuosien kovan työn jälkeen, jossa useat tunnetut arkkitehdit ovat olleet mukana parhaan mahdollisen tuloksen varmistamiseksi.

Uudesta mallistosta löydät myös pintoja jokikivistä ja luonnollisesta Oliviini – yksi Norjan jännittävimmistä mineraaleista.

 

Hieno ilme julkisivussa

Ensisilmäyksellä uusi kierrätyslasista valmistettu julkisivulevy näyttää olevan huolellisesti ohjelmoidun kemiallisen prosessin tulos, jossa on kaunis design. Lähempää katsottuna pinnassa näkyy kuitenkin tuhansia pieniä aitoja lasinpaloja, jotka muodostavat kiehtovan ilmeen.

Lasi luo täysin ainutlaatuisen ilmeen, jossa ympäristö, valo-olosuhteet ja kestävyys heijastuvat todella julkisivussa. Julkisivussa on leikkiä ja dynamiikkaa, jota et löydä mistään muualta.​ Jan Terje Nielsen, Stenin viestintäpäällikkö​

Ympäristöystävällinen uudelleenkäyttö

Stenin tärkeimpien periaatteiden joukossa, jotka ovat pysyneet lujasti sen perustamisesta vuodesta 1965 lähtien, löydät horjumattoman tavoitteen tuottaa mahdollisimman ympäristöystävällisiä julkisivulevyjä. Tämän johdosta Stenin julkisivulevyissä on aina ollut luonnollisia pintoja, joihin nyt liitetään uusi kierrätetty ja luonnonmukainen materiaali.

- Lasi on toki jalostettu materiaali, mutta lasi tulee alun perin sulasta hiekasta. Käyttämämme lasi on kierrätettyä lasia vanhoista pulloista, ikkunoista ja vastaavista, joten luomme julkisivut, joista selvästi huomaa, että uudelleen käytetyt materiaalit voivat antaa upean ilmeen, Nielsen sanoo.

Mittaanleikatut Steni Nature Glass -levyt valmistellaan asennusta varten.

Käyttämämme lasi on kierrätettyä lasia vanhoista pulloista, ikkunoista ja vastaavista, joten luomme julkisivut, joista selvästi huomaa, että uudelleen käytetyt materiaalit voivat antaa upean ilmeen.​ Jan Terje Nielsen, kommunikasjonssjef i Steni​

Steni julkaisi tammikuussa 2020 uusimman ympäristötuoteselostuksensa (EPD), joka osoitti jälleen kerran, että STENI asettaa riman korkealle ympäristön ja kestävyyden suhteen. Voimme olla varmoja, että tämä koskee myös uusia tuotteita, kertoo viestintäpäällikkö.

Steni Nature Glass asennetaan suuren taloyhtiön korkeaan kerrostaloon Statenjachtissa, Hollannissa.

Sileä ja kaunis

Kierrätyslasista valmistetun pinnan on helppo ajatella olevan teräväreunainen. Edistyneen hiontaprosessin ansiosta terävät reunat kuitenkin pyöristyvät samalla kun pinta luo kimaltelevia heijastuksia, Nielsen sanoo.

Ja jos epäröit; nämä julkisivulevyt ovat täsmälleen samaa laatua kuin muut Stenin julkisivulevyt.

- Iskunkestävyys, vankkuus ja 60 vuoden toimintatakuu pätevät tietysti myös tässä. Stenin julkisivulevyillä näistä on tullut itsestäänselvyyksiä, Nielsen sanoo.

FAKTAT

Steni Nature Glass

  • Ympäristöystävälliset julkisivulevyt, joiden pinta on 100 % kierrätettyä ja hiottua lasia
  • Luo kauniin ilmeen
  • Hienosäädetty ja käsitelty sileäksi pinnaksi
  • Samaa laatua kuin muutkin Stenin julkisivulevyt: iskunkestävä ja vankka 60 vuoden toimintatakuulla.