Tulevaisuuden koulu!

Graafisesta ja modernista Steni-julkisivusta on tullut koulumme tärkeä tunnusmerkki. Meille on myös erittäin tärkeää, että julkisivulevyjen huolto on helppoa, kertoo Mysen vidaregående skole -koulun rehtori Brynjard Rønningen.

– Mielestäni tämä vanhan ja uuden yhdistelmä on erittäin hieno. Koulun vanha osa on perinteistä tiiltä, ja uusi Steni-julkisivulevyillä päällystetty osa tuo jännittävää ja modernia kontrastia vanhaan osaan verrattuna. Tämä osoittaa, että koulumme on moderni ja tulevaisuuten suuntautunut. Rakennus kuvastaa hieman uudenlaista ajattelua koulutuksessa, eli sitä, että meillä on moderni lähestymistapa osaamiseen, Brynjard Rønningen kertoo.

 

Mysen videregående skole -koulun uusi rakennus on kooltaan 4300 neliömetriä ja tarjoaa aivan uudet koulutilat ravintola- ja elintarvikealan sekä media- ja viestintälinjan opiskelijoille. Rakennuksessa on myös koko koulun yhteinen huippumoderni ruokala. Rakennus valmistui syksyllä 2011

Brynjard Rønningen, rehtori, Mysen videregående skole

Huollon helppoutta

– Huollon suhteen Steni-julkisivulevyt ovat olleet erittäin hyvä valinta. Huollontarve on vähäinen ja levyt on helppo puhdistaa. Julkisivu on pysynyt erittäin hyvänä, emme ole havainneet lainkaan vaurioita, rehtori korostaa.

 

– Mielestäni julkisivu on vain entistä hienompi, mitä enemmän sitä katsoo, ja olemme erittäin tyytyväisiä valintaan. Tulevaisuuteen suuntautunut ratkaisu inspiroi oppilaita, ja olemme erittäin ylpeitä sekä koulun sisätilojen että julkisivun antamasta vaikutelmasta.

Rehtori kertoo, että graafisesta julkisivusta on tullut media- ja viestintäalan opiskelijoille merkittävä elementti.
– Oppilaat hyödyntävät graafisia harmaan sävyjä päivittäisissä suunnittelutehtävissään.

Steni-julkisivusta on tullut koulumme tunnusmerkki!​ Brynjard Rønningen, rehtori​

Suunniteltu kuvio

Julkisivussa on käytetty Steni Colour -julkisivulevyn kolmea erilaista harmaan sävyä. Arkama Arkitekter on suunnitellut graafisen kuvion, jossa on kopioituja ja siirrettyjä kenttiä.

– Steni-julkisivulevyt ovat hyväksi havaittu tuote tämäntyyppiseen julkisivuun, sillä niitä on helppo työstää ja ne ovat kestäviä.​ Morten Andersen, arkitehti, Arkama Arkitekter.​

– Tehtävänämme oli suunnitella suuri ja yhtenäinen julkisivu, joka sopii yhteen vanhan tiilirakennuksen kanssa. Emme halunneet käyttää tiiltä, sillä silloin julkisivusta olisi tullut liian raskas ja massiivinen. Halusimme rakennukseen kevyemmän ja modernimman ilmeen niin, että se ei erottuisi liikaa vanhasta osasta. Tästä syystä valitsimme hillityt harmaan sävyt.

Steni Colour -julkisivulevyt on valmistettu lasikuituvahvistetusta polymeerikomposiitista, jossa on sileä pinta elektronikovetettua akryylia. Niiden huollontarve on erittäin vähäinen ja ne on helppo puhdistaa.