Taivaallisen hieno päivitys Steni Colourilla

Floridassa sijaitseva Jacksonvillen First Baptist Church on kokenut kattavan uudistuksen sekä sisä- että ulkopuolella. Steni Colour -julkisivulevyt toivat rakennukselle uuden elämän.

Haastava remonttityö

Floridan Jacksonvillessa sijaitsee valtava remontoitu kirkko nimeltään "First Baptist Church". Ensimmäinen vaihe projektista keskittyi yli 9000 neliömetrin auditorion sisätilojen kunnostamiseen. Uudet istuimet, päivitetty lava ja yleisesti ottaen uusi estetiikka valmistuivat vuoden 2021 aikana.

Tämän jälkeen alkoi vaihe 2, joka keskittyi rakennuksen kuluneen ulkokuoren remontointiin, jossa Steni Colour -julkisivulevyt toivat rakennukselle uuden elämän.

 

 

"– Siinä oli useita erilaisia haasteita. Tämä projekti toteutettiin COVID-pandemian aikana. Olemme erittäin tyytyväisiä, ja seurakunta on erittäin innoissaan. Yhteisöltä on tullut positiivista palautetta. ”Otimme lähes 40 vuotta vanhan rakennuksen käsittelyyn ja annoimme sille uuden elämän ja olemme erittäin ylpeitä tuloksesta”, kertoo Ron Sutton, projektin pääurakoitsija Williams & Rowelta.

"Otimme lähes 40 vuotta vanhan rakennuksen käsittelyyn ja annoimme sille uuden elämän."​ Ron Sutton, Williams & Rowe​

Suuri yhteistyöprojekti

Julkisivun suunnittelu oli niin monimutkainen, että sen toteuttamiseksi tarvittiin epätavallisen tiivistä yhteistyötä osapuolten välillä. Läpi haastavan koronapandemian ja sen jälkeen Steni on tehnyt tiivistä yhteistyötä arkkitehtien, asentajan, pääurakoitsijan (GC), valmistajien ja kirkon kanssa.

Jan Terje Nielsen, Stenin Chief Communication and Brand Officer, on erittäin tyytyväinen sekä arkkitehdin suunnitteluun että projektin toteutukseen:

– Steni on ylpeä ja kunnioitettu siitä, että voimme toimittaa julkisivulevyt niin kauniiseen kirkkoon kuin FBC Jacksonville. Novus Architects on tehnyt valtavan työn luodessaan todella upean suunnittelun. N-RG Cladding LLC, asentaja; Williams & Rowe General Contractors; ja yhdysvaltalainen jakelijamme Omnis hoitivat tämän monimutkaisen rakennuksen suunnittelun ja asennuksen erittäin ammattimaisesti ja tarkasti. Tiedämme, että seurakunta voi iloita ulkonäöstä pitkään ilman huoltoa – tuettuna 60 vuoden takuullamme.

FAKTAT

Steni Colour – tuotteen ominaisuudet:

  • Lähes rajaton värivalikoima
  • 60 vuoden toimintatakuu
  • Pitkä käyttöikä alhaisin kustannuksin
  • Pieni hiilijalanjälki
  • Helppo asentaa ja purkaa
  • Iskunkestävä - kestää kovaa käsittelyä
  • Pakkasenkestävä ja vedenkestävä
  • Vähäinen tarve ylläpidolle

Tarve laadulle ja tehokkuudelle

Kirkon pastori Coty Hoskinsille oli tärkeää Stenin toimintatakuu ja pitkä käyttöikä. Ennen remonttia oli ongelma veden tunkeutumisen kanssa, joten päivitetyn sisustuksen varmistamiseksi tarvittiin suojaava ulkokuori kauniin estetiikan lisäksi.

– Novuksen suunnittelutiimi auttoi valitsemaan, miten Steni Colour -levyt tulisi asentaa luodakseen haluamamme ilmeen, sanoo pastori.

"Se, mikä oli minulle tärkeintä, oli odotettu käyttöikä ja takuu Steni-julkisivulevyissä.​ COTY HOSKINS, PASTORI, JACKSONVILLE FIRST BAPTIST CHURCH​

 

Toinen syy Steni-levyjen valintaan tähän projektiin on tuotteiden keveys. N-RG Claddingin projektipäällikkö Kyle Burgess selittää, että he ovat aiemmin käyttäneet raskaita ja "jyhkeitä" levyjä, jotka olisivat olleet vaikeita asentaa näin korkealle. Hän korostaa myös valmiiksi leikattujen ja esiporattujen levyjen säästäneen heidät useiden viikkojen asennusajalta."

Koostuu seitsemästä eri Steni Colour -levystä kahdella kiiltoasteella

Toivottu ilme saavutettiin valitsemalla seitsemän eri väriä, jotka yhdistyivät sekä korkeakiiltoiseen että puolihimmeään pintaan. Näin julkisivu koostuu yhteensä 14 eri levytyypistä.

Sekä esteettisesti että toiminnallisesti Michael Janaskie Novus Architectsissa on tyytyväinen materiaalivalintaan:

– Kuvittelimme ulkonäön, joka kunnioittaisi rakennuksen alkuperäistä suunnittelua, mutta toisi mukaan modernin tunteen ja ajattomuuden. Kysymys oli siitä, miten voisimme inspiroida, antaa mieltä nostattavan tunteen ja luoda vaikutelman taivaasta? Lopullinen materiaalivalinta perustui upeaan estetiikkaan, testattuun suorituskykyyn ja pitkäaikaiseen takuuseen. Steni-julkisivulevyjen valinta oli yksinkertaisesti itsestäänselvyys."

Kyle Burgessin mukaan Stenin julkisivulevyjen väri- ja kiiltoastevalinnat tekevät niistä ainutlaatuisia. Myös hän korostaa hyvää yhteistyötä projektissa.

– Se on kattava järjestelmä. Meillä ei ollut kiinteää mallia, joten suunnittelumallin viimeistely oli ryhmätyö. Olemme kaikki työskennelleet erittäin hyvin yhdessä, hän sanoo.

Lopullinen materiaalivalinta ratkaistiin upean estetiikan, testatun suorituskyvyn ja pitkäaikaisen takuun perusteella. Steni-julkisivulevyjen valinta oli yksinkertaisesti itsestäänselvyys.​ Michael Janaskie, Novus Architects.​