4 vinkkiä asuntosi arvon kasvattamiseen

Me suomalaiset olemme taitavia remontoimaan kotejamme. Monet talousneuvojat ja kiinteistönvälittäjät kuitenkin neuvovat välttämään liiallista rahankäyttöä sisäremonteissa, sillä sisätöihin sijoitetut rahat eivät juuri tuota voittoa. Siksi saattaakin olla korkea aika miettiä, mitä talon ulkopuolelle voi tehdä maalaamisen, ruohonleikkuun ja kukkapenkkien laittamisen lisäksi.

Olitpa sitten myymässä, ottamassa lisää lainaa tai vain kaunistamassa elinympäristöäsi: jos haluat kasvattaa asuntosi arvoa, käytä mieluummin aikaa siihen, jonka ihmiset näkevät ensimmäisenä eli julkisivuun ja pihaan. Se kannattaa tehdä heti!

Voit tienata kymmeniä tuhansia muutamalla helpolla keinolla. Jos olet kätevä käsistäsi, voit tehdä suurimman osan työstä itse. Muutoskohteet ovat:

  • Piharakennus
  • Terassi
  • Katto
  • Sokkeli

Piharakennus tuo perheelle lisätilaa

Monet rautakaupat ja verkkokaupat tarjoavat pienten piharakennusten valmispaketteja. Jos olet hieman keskivertoa kätevämpi käsistäsi, voit koota sen itse. Jos haluat huoltovapaan piharakennuksen, käytä Steni Colour-julkisivulevyjä. Sinun ei tarvitse miettiä julkisivun maalaamista vuosiin.

Hyvät hetket terassilla
Useimmat kaipaavat omaa paikkaa, jossa voi nauttia viileää juomaa lämpimänä päivänä tai lämmintä kylmänä päivänä. Terassin rakentaminen on helppoa, ja hintakin on kohtuullinen. Myös tässä rautakauppa on ystäväsi: Monilla on materiaalilaskurit hintojen laskemiseen.

Fiksu vinkki on käyttää terassiruuveja, ei nauloja. Naulat nimittäin nousevat usein puusta ajan mittaan, ja niitä joutuu hakkaamaan terassiin uudestaan ja uudestaan.

Uusi katto murto-osalla hinnasta
Kattoa kutsutaan toisinaan talon viidenneksi julkisivuksi. Sitä ei silti yleensä tule ajatelleeksi, ennen kuin se alkaa vuotaa. Useimpien suomalaistalojen katot ovat tiiltä tai peltiä, joiden kestoikä on rajallinen.

Kattoremontit ovat kalliita, mutta osa kattoyrityksistä tarjoaa katon käsittelyä huomattavasti uuden katon hintaa edullisemmin. Katto pestään, kyllästetään ja maalataan erikoismaalilla. Käsittelylle myönnetään tavallisesti 10 vuoden takuu, mutta yleensä se pidentää katon käyttöikää 20 vuodella tai pidempäänkin – mikä vastaan uuden katon käyttöikää.

Sokkeli – talon perusta

Katon tavoin myös sokkeli jää usein huomiotta julkisivuremonteissa. Kierrä talon ympäri ja tarkista maalaus ja sokkeli halkeamien varalta. Jos sokkeli kaipaa kunnostusta, työ on aikaisemmin ollut kallista ja sitä varten on joutunut hankkimaan välineitä.

STENI-sokkelilevyt ovat kohtuuhintainen ja aikaa säästävä ratkaisu, joka on helppo asentaa itse ja joka toimii taatusti vähintään 25 vuotta. Levyt asennetaan sokkelin pintaan, ja ne vaativat erittäin vähän huoltoa. STENI-sokkelilevyistä on saatavilla kolme väriä: valkoinen, harmaa ja musta.

STENI Sokkelilevy on erittäin kohtuuhintainen ja aikaa säästävä ratkaisu

Katso tämä alle minuutin mittainen video, jossa STENI-sokkelilevyjen asennus esitellään.

Nyt voimme vain toivottaa onnea projektiin ja onnitella uudesta hinnasta!