Ter Stege Tunnel, Olst

Hollantilaisessa Olstin kylässä pyörä- ja jalankulkutunneli avattiin virallisesti 31. maaliskuuta. Sen lisäksi että tunneli parantaa liikenneturvallisuutta, niin voit myös ihailla Steni Vision Custom -levyihin painettua värikästä taideteosta "The Time Machine".

Iloisuus

Marina Nijdeken on teoksen taiteilija. Hän osallisti taideteokseensa monia asukkaita. Kymmeniä Olstin asukkaita kuvattiin ja alakoululaiset auttoivat värittämään taustoja.

Nijdeken: "Minua inspiroivat tavalliset ihmiset omilla ainutlaatuisilla tarinoillaan. Kaikki, jotka osallistuivat, inspiroivat minua. Menneisyyden melankolian, nykyajan nopeuden ja tulevaisuuden tuntemattomuuden kautta. Mutta ennen kaikkea iloisuuden, värin ja hauskuuden vuoksi.

Minua inspiroivat tavalliset ihmiset omilla ainutlaatuisilla tarinoillaan. Kaikki, jotka osallistuivat, inspiroivat minua.​ Marina Nijdeken​

Toteutus

Olstin kunta tilasi M2uur bv:ltä ilkivallan kestävän taideteoksen valmistamisen ja asennuksen. M2uur bv toteutti tuotannon teknisen sommittelun 13 levyn jatkumolla. Tiedostot printattiin lasikuituvahvisteisille Steni Vision -kivikomposiittilevyille, joissa on UV-kestävä pinnoite. Levyt on liimattu M2uurin alumiiniprofiileille.

Freekje Vervoord M2uur: ”On upeaa, että voimme näyttää taidetta julkisissa tiloissa tällä tavalla. Se lisää myös sosiaalisen turvallisuuden tunnetta. Kestävillä Steni-levyillä on 60 vuoden takuu, joten ne sopivat erinomaisesti tällaisiin hankkeisiin. Skandinaviassa kokonaisia julkisivuja on varustettu taiteella tällä tavalla. Hollannissa olemme vaatimattomampia. Minun mielestäni kaikki voisi olla hieman eloisampaa ja rohkeampaa!”

On upeaa, että voimme näyttää taidetta julkisissa tiloissa tällä tavalla. Se lisää myös sosiaalisen turvallisuuden tunnetta.​ Freekje Vervoord, M2uur​

Tervehdys

"The Time Machine" muuntaa yleisen tunnelin ainutlaatuiseksi paikaksi. Elämäniloinen, värikäs teos on tervehdys asukkaille ja Olstin kylälle.

FAKTAT

Tietoja projektista

Asiakas: ProRail, Olst-Wijhen kunta
Suunnittelija: Marina Nijdeken
Sijainti: Tunnelin seinät
Urakoitsija: M2uur bv
Materiaali: Steni Vision
Mitat: 40 x 1,2 metriä